FOLLOW US: facebook twitter

Γρίφος το ιδιοκτησιακό της πλατείας Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο από τον Ναό, νομική γνωμοδότηση ετοιμάζει ο δήμος Ήλιδας

Στη σύνταξη νομικής γνωμοδότησης αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας Αγίου Αθανασίου θα προβεί ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές του για να διασφαλίσει την ακίνητη περιουσία του στην προαναφερόμενη θέση, καθώς η υπόθεση έχει περιπλεχθεί αρκετά.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στη Δημοτική Επιτροπή ο δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας Αγίου Αθανασίου  στην Αμαλιάδα χρήζει άμεσης επίλυσης, δεδομένου ότι ο Δήμος δεν καταχώρησε στην ιδιοκτησία του στο κτηματολόγιο την πλατεία, εν αντιθέσει με τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Δεδομένου ότι υπάρχει από το 1959 συμβόλαιο αγοράς από τον Δήμο Αμαλιάδας ενός οικοπέδου 236,80 τ.μ., συνορευόμενου νότια με την πλατεία Αγίου Αθανασίου, από το 2019 έκθεση απογραφής εκκλησιαστικής περιουσίας, σύμφωνα με την οποία ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου έχει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του ένα οικόπεδο, με τα εντός αυτού κτίσματα και τον Ιερό Ναό και έκθεση του Εθνικού Κτηματολογίου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου καταχώρησε στο Κτηματολόγιο το ακίνητο ως ιδιοκτησία του, το ζήτημα καθίσταται υπερβολικά σύνθετο.

«Η εν λόγω υπόθεση έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τον Δήμο και επιβάλλεται η ανάθεση της εκπροσώπησης σε εξειδικευμένο και με γνώση και εμπειρία του θέματος δικηγόρο, λόγω της φύσης της, της πολυπλοκότητας των νομικών διατάξεων και θεμάτων, καθόσον πρέπει να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας Αγίου Αθανασίου και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς Δήμου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος