FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Γκιντίκι» ζωντανά σε μία μοναδική εμφάνιση στον Πύργο

Ημερομηνία: 13-03-2019 | Συντάκτης:

-Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στον «Ακροβάτη»

Η «Collectiva Artenativa» και το «Πλανώδειο» σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό live με το μουσικό σχήμα  «Γκιντίκι», στη σκηνή του φιλόξενου «Ακροβάτη» στην κεντρική πλατεία Πύργου. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, υποδεχόμαστε με χαρά τους «Γκιντίκι» από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι σε δρόμους της παράδοσης και του ρεμπέτικου, με πολύ τραγούδι και χορό!

Είσοδος ελεύθερη – Τηλ.Κρατήσεων: 6942430629

 

Λίγα λόγια για τους Γκιντίκι:

Το Γκιντίκι είναι ένα χαμηλό βουνό που βρίσκεται ανάμεσα στη Λάρισα και το χωριό Συκούριο. Από το 2014, στο ίδιο όνομα ακούνε και οι «Γκιντίκι», το μουσικό σχήμα που προσεγγίζει την παραδοσιακή μουσική με μια περισσότερο αστική διάθεση. Παιδιά που μεγάλωσαν στις πόλεις, κυρίως με ροκ ακούσματα στην εφηβεία τους, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παράδοση της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κρήτης. Η «Ιτιά», η «Τασιά» και το «Στέργιος πισμάνιψι» είναι λίγα από τα τραγούδια που μεταμορφώνονται στα χέρια τους και αποκτούν μια δεύτερη ζωή στο «εδώ και τώρα» των μικρών καφενείων και μεζεδοπωλείων της Θεσσαλονίκης. Ο Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (γιος του Θανάση Παπακωνσταντίνου) και ο Τάσος Κοφοδήμος, μέλη επίσης του ανερχόμενου συγκροτήματος «Λάργκο», συναντούν τον Κωνσταντίνο Λάζο με την γκάιντά του και τον Χρήστο Δανά με το βιολί του και διατηρούν ζωντανή την μουσική κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά.

Έχουν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και έχουν εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά και σκηνές ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία αρκετές φορές αλλά και στην Γαλλία, κάνοντας παράλληλα πολλούς νέους και καλούς φίλους, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα ραντεβού τους κάθε χρόνο με επιπλέον όρεξη και διάθεση για γλέντι και χορό.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν βρεθεί πλάι σε καλλιτέχνες όπως οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαϊνηδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Βάσω Βασιλειάδου, κ.α. Τα βράδια που παίζουν live οι «Γκιντίκι» κανείς δεν ρωτάει τον κωδικό του wifi, όλοι μπαίνουν σε χορούς κυκλωτικούς και αφήνονται στη στιγμή!

 

Οι «Γκιντίκι» είναι οι:

Τάσος Κοφοδήμος – μπουζούκι, λαούτο, φωνή

Κωνσταντίνος Λάζος – κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου  – κρουστά

Χρήστος Δανάς- βιολί

 

Ακούστε τους στους παρακάτω συνδέσμους:

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος