FOLLOW US: facebook twitter

Give a little happiness

Ημερομηνία: 17-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με βάση τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου τα βασικά συμπεράσματα είναι δύο: Πρώτο, πλησιάζοντας προς το τέλος του δημοσιονομικού έτους, το υπερ-πλεόνασμα, δηλαδή το «περίσσευμα» πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού  αυξάνεται διαρκώς, δεύτερο, η λιτότητα στις δαπάνες συνεχίζεται. Το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο ανήλθε σε 6.084 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4.338 εκατ. σε σχέση με τον στόχο. Πρόκειται για υπέρβαση-«μαμούθ»!

Με αφορμή λοιπόν τα ‘καλά νέα’, ο πρωθυπουργός επεφύλαξε στους αναξιοπαθούντες πολίτες«δωράκια» έκπληξη με το καλημέρα, τα οποία μεταφράζονται ουσιαστικά σε μια δέσμη μέτρων με τη μορφή «Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης» ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

«Eξοικονομήσαμε 350 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε τους ευάλωτους. Θα το χαρακτήριζα ως ένα Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντα συνεπής υπερασπιστής των φτωχότερων πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τη βεντάλια των μέτρων που θα ληφθούν και ανέφερε ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, σε μία ακόμα ενέργεια με προσωρινό χαρακτήρα και όχι με μόνιμες και στοχοθετημένες λύσεις που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας στην «καρδιά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος