FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτές και πανηγύρια εκτόξευσαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-08-2024 | Συντάκτης:

Γιορτές και πανηγύρια, ανέβασαν στα ύψη τα κρούσματα του κορονοϊού και στην Ηλεία με δεκάδες πολίτες να νοσούν, με ήπια κατά βάση συμπτώματα. Επίσημη καταγραφή του ακριβή αριθμού των κρουσμάτων δεν υπάρχει καθώς λίγοι είναι εκείνοι που επισκέπτονται το Νοσοκομείο του Πύργου για να εξεταστούν και να υποβληθούν σε rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με την πλειοψηφία να επιλέγει τα σελφ-τεστ και την απομόνωση κατ’ οίκον. Την περίοδο αυτή ωστόσο, μετά και τον Δεκαπενταύγουστο, αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και στην περιοχή μας όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Νοσοκομείο Πύργου οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 11 ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κατεγράφησαν συνολικά πάνω από 770 εισαγωγές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στις 23 Αυγούστου, στην Π.Ε. Ηλείας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Πύργου πραγματοποιήθηκαν 8 ράπιντ τεστ εκ των οποίων όλα αρνητικά.

Παρόλα αυτά, διαπιστώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα μετά και τις συναυλίες, τις εκδηλώσεις, τις γιορτές και τα πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, τα κρούσματα κοβιντ έχουν αυξηθεί με τις περισσότερες οικογένειες να έχουν κάποια από τα μέλη τους να νοσούν, ευτυχώς με ήπια σχετικά συμπτώματα.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot