FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάζονται και φέτος τα ΦΙΛΑΡΕΤΕΙΑ 2024 στην Ώλενα

Ημερομηνία: 19-09-2024 | Συντάκτης:

Εορταστικές εκδηλώσεις και προβολή στη Μαγούλα της δραματοποιημένης ταινίας για τον Επίσκοπο Φιλάρετο

Τα ΦΙΛΑΡΕΤΕΙΑ 2024 θα γιορταστούν και φέτος  από την Τ.Κ Ωλένης, 203 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Τα ΦΙΛΑΡΕΤΕΙΑ είναι επετειακή γιορτή που γίνεται στο χωριό της Ιστορικής Ώλενας  από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας ,το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ωλένης και την Τοπική Κοινότητα, εις μνήμη του Επισκόπου Ωλένης Φιλαρέτου ο οποίος απεβίωσε μαρτυρικά τον Σεπτέμβριο του 1821 στις φυλακές της Τριπολιτσάς λίγο πριν την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό, τον Σεπτέμβριο του 1821.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ΦΙΛΑΡΕΤΕΙΑ, το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2024 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ωλένης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β . Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Ωλένης Φιλαρέτου, που βρίσκεται στην είσοδο της Ώλενας.

Παράλληλα, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωλένης «η Ωλένη» θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Επισκόπου Ωλένης Φιλάρετου και να προβάλει το 1821, με την συμπλήρωση 200 +3 ετών, διοργανώνει το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 23 Σεπτέμβρη και ώρα 7.30 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μαγούλας , την προβολή της δραματοποιημένης ταινίας “Ο Επίσκοπος Ωλένης Φιλάρετος στα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό..  Η προβολή γίνεται σε συνδιοργάνωση με το νεοσύστατο Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγούλας . Τέλος ο Σύλλογος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 θα λάβει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 203 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς στην Τρίπολη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot