FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάστηκε στην Ολυμπία με ψηφιακές δράσεις η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021 από την ΕΦΑ Ηλείας

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με πολύ καλή διάθεση από όλες τις πλευρές και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 οι ψηφιακές δράσεις της Εφ. Α. Ηλείας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 η οποία φέτος είχε θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Πάνω από 450 ήταν οι ωφελούμενοι μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι παρακολούθησαν την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 τη ζωντανή ξενάγηση μέσω κινητού τηλεφώνου στα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ολυμπίας η οποία μεταδόθηκε μέσω εφαρμογών τηλεδιάσκεψης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η κεντρική εκδήλωση εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού αντιμετωπίστηκαν διάφορες τεχνικές δυσκολίες και εμπόδια. Συνολικά έγιναν τρεις ξεναγήσεις διάρκειας περίπου μιας ώρας η κάθε μια, οι δυο στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και η τελευταία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας για τους μαθητές του International School of Athens

Αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης, παρακάτω παραθέτουμε τις λίστες των σχολείων και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δήλωσαν συμμετοχή και πήραν μέρος:

Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι, φύση και κείμενο

Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

1/θ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΣΟΦΙΑ ΧΡΕΠΠΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΚΩΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΑΚΗ
6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΙΚΟΥ
5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΙΚΕΑ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ -ΚΩΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΙΣΤΟΣ

Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Γενικό Λύκειο Βάρδας Σταυρούλα Πετροπούλου
Γυμνάσιο Βασιλακίου Αικατερίνη Θυρεού
Γενικό Λύκειο Βάρδας Κανέλλα Καλλίτση
Γυμνάσιο Γουμέρου Ιουλία Χάρμπαλη
3ο Γενικό Λύκειο Πύργου – Pierre de Coubirtin Ρεβέκα Κρεστενίτη
Γενικό Λύκειο Βασιλακίου Σοφία Αρσένογλου
1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ Βασιλική Σίψα
Γυμνάσιο Μακρισίων Αλεξία Λιάγκουρα

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Ίρις Κόλλια ανέφερε σχετικά “… η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες επικοινωνίας μας με το κοινό την οποία προσπαθούμε κάθε χρόνο να αξιοποιούμε οργανώνοντας εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στο θέμα του εορτασμού που κάθε φορά επιλέγεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων . Ευελπιστούμε το 2021 να είναι η τελευταία χρονιά που αναγκαζόμαστε λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού να γιορτάσουμε, όπως και πέρσι, με ψηφιακό τρόπο. Ωστόσο, σήμερα νιώθουμε χαρούμενοι για την επιτυχία της ψηφιακής μας δράσης, της ξενάγησης στα Μουσεία της Ολυμπίας με αποδέκτη την εκπαιδευτική κοινότητα στην οποία είχαμε στοχεύσει. Ευχαριστούμε τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους φίλους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τίμησαν με την ψηφιακή τους παρουσία την ημέρα. Διαπιστώσαμε ότι η εμπειρία τους φάνηκε ευχάριστη και εποικοδομητική και αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον να την επαναλάβουν. Για το ευρύ κοινό επιλέξαμε σήμερα 18 Μαΐου να παρουσιάσουμε δυο νέες μας ιστοσελίδες, αφιερωμένες στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο η πρώτη (http://olympiabotanicalgarden.ilia-olympia.org/) και στην Αρχαία Ήλιδα, το Λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας η δεύτερη (https://elismuseum.online/). Για όλα τα παραπάνω και για το γεγονός ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας έχοντας στη διάθεσή της λιγοστά μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση κατορθώνει να απαντά στις προκλήσεις και απαιτήσεις των καιρών, εκφράζουμε την βαθιά ικανοποίησή μας.”

Μπορεί να είναι εικόνα γλυπτό

Από τη πλευρά του ο υπεύθυνος των ψηφιακών δράσεων και του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, μετά το πέρας των ξεναγήσεων αφού ευχαρίστησε τη φοιτήτρια πρακτικής άσκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αγγελική Αποστολοπούλου για τη βοήθειά της, εξέφρασε τα εξής: “Ανάμεσα σε αυτά που στερήθηκαν επί σειρά μηνών τα μουσεία όλου του κόσμου, ήταν η αλληλεπίδρασή τους με το κοινό, ιδιαιτέρως δε με την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα μουσεία, ως χώροι μάθησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αποτελούν τη φυσική συνέχεια του σχολείου. Λίγες μόνο ημέρες μετά την επαναλειτουργία των μουσείων της χώρας, νιώσαμε σήμερα, αν και εξ αποστάσεως, την χαρά που αισθάνεται κάποιος που γιορτάζει μαζί με τους αγαπημένους συγγενείς και φίλους του. Ευχόμαστε έχοντας αφήσει πίσω μας τον εφιάλτη της πανδημίας, σύντομα να ανταμώσουμε στις αίθουσες ενός μουσείου ή σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο και να μιλήσουμε για τέχνη, πολιτισμό, Ολυμπιακούς Αγώνες, για οτιδήποτε διεγείρει θετικά το πνεύμα και τη ψυχή μας.”

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "1:30 4G Webex KonstantinosAn Antonopoulos (host, me) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ, ΣΤ' ΤΑΞΗ"

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "1:24 4G Έχετε συνδεθεί ως συμμετέχων. Gauvin M Kassimis N"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων