FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Στάσσης: Μεγαλύτερο το πρόβλημα της ΔΕΗ από αυτό που είχε υπολογιστεί

Ημερομηνία: 23-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Στάσση, καθώς και τον διορισμό πέντε νέων μελών που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ενέκρινε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στη συνέλευση των μετόχων τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να γυρίσει σε αναπτυξιακή τροχιά η ΔΕΗ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές ώστε να μπορεί η ΔΕΗ να παίζει επί ίσοιςόροις σε όλα τα επίπεδα. «Πρώτα από όλα, όμως, πρέπει να περάσουμε τον κάβο που αφορά στην ταμειακή δυσκολία που έχει η επιχείρηση».

Ο κ. Στάσσης τόνισε ότι «τρεις είναι οι βασικοί τομείς πάνω στους οποίους θα δουλέψουμε: να περάσουμε την ταμειακή δυσκολία. Άμεσα να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση που θα μας δώσει ανάσα ώστε να βρούμε τον χρόνο να περάσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Ταυτόχρονα να καταστρώσουμε ένα καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο και τελικά να εργαστούμε με κατεύθυνση την ανάπτυξη της επιχείρησης».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, επισήμανε ότι τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης είναι πρόσκαιρα ωστόσο τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει τεράστια δυναμική και προοπτικές.

«Οι προοπτικές και η δυναμική της ΔΕΗ είναι λαμπρές», είπε. «Με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχουμε σχεδιάσει και προτείνει, η ΔΕΗ το 2022 μπορεί να έχει πενταπλάσιο EBITDA, να έχει πενταπλασιάσει το δυναμικό της σε ΑΠΕ ολοκληρώνοντας την οριστική της στροφή στην πράσινη ενέργεια και να έχει θέσει τις βάσεις να γίνει ηγέτης στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης. Η ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα κατάρρευσης είναι», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος