FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Θέσεις και προτάσεις για τον δημόσιο διάλογο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 04-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σύγχρονος Δήμος: ένας φορέας στην άμεση υπηρεσία του πολίτη

Το ζητούμενο για τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Η δημιουργία μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης που να συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι ένα «στοίχημα» που μπορεί να κερδηθεί μόνο με άμεσες κινήσεις και συστηματικό τρόπο.

Η περίοδος που ζούμε είναι μεταβατική. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να καταλάβουμε ότι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση απαιτεί ενίσχυση ενός δήμου που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη.

Μια προσιτή αυτοδιοίκηση δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να στραφούν ελεύθερα σ’αυτήν, να αισθανθούν σίγουροι ότι πρόκειται για μια «εξουσία» που θα δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Κι αυτό, γιατί ο Δήμος είναι ο πρώτος και βασικός φορέας που γνωρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Άρα, οφείλει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες.

Αυτή η νοοτροπία θέτει την τοπική αυτοδιοίκηση στην άμεση υππηρεσία του πολίτη και ακολουθεί ευρωπαϊκά πρότυπα που πρέπει να εφαρμοστούν και στην ελληνική πραγματικότητα.

Η επικοινωνία, η ταχύτητα, η συνεργασία είναι τα ζητούμενα που θα καταστήσουν το δήμο στην Ελλάδα επιτέλους ευρωπαϊκό. Λύσεις σε τέτοια ζητήματα δίνουν προτάσεις όπως:

  • Η ευελιξία των υπαλλήλων στις αποφάσεις
  • Η άμεση εξυπηρέτηση, με την ταχύτατη πρόσβαση των πολιτών στα δεδομένα του δήμου που τους αφορούν
  • Οι αιτήσεις με συνδυασμό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ως μοναδικά προαπαιτούμενα πιστοποίησης του δημότη
  • Οι ξεκάθαρες γνωμοδοτήσεις και βεβαιώσεις επί ιδίων θεμάτων-αιτήσεων για κοινά αιτήματα των πολιτών

Στην τελευταία περίπτωση ειδικά, ο δήμος  θα αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος μέσω της εμπιστοσύνης που θα έχει σε αυτούς ο συναλλασσόμενος πολίτης.

Άλλωστε, τι ζητά τόσα χρόνα ο δημότης όταν συναλλάσσεται με τις δημόσιες υπηρεσίες και το δήμο; Ευγένεια, εξυπηρέτηση, άμεσες απαντήσεις και αποτελέσματα.

Τελικά, ο πολίτης ζητά αναγνώριση, εκ μέρους του κράτους και των υπαλλήλων του, για τη συνεχή οικονομική συνεισφορά του στη λειτουργία όλων των παραπάνω φορέων. Όπως γνωρίζουμε, οι φορείς αυτοί  προσφέρουν υπηρεσίες και όχι εμπορεύματα. Υπηρεσίες με ποιότητα στην ανταπόκριση και ισότιμα σε όλους. Αυτό ζητούν οι συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων,  στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Αυτό δεσμευόμαστε να πράξουμε.

Και έπεται συνέχεια…

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος