FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Πρώτα στη Βουπρασία το νερό από το Φράγμα του Πηνειού

Ημερομηνία: 29-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85399″ img_size=”full”][vc_column_text]

Έγκλημα κατά της Βουπρασίας και των αγροτών η επέκταση της κεντρικής διώρυγας για άρδευση της Δυτ. Αχαίας

Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επέκταση των υποδομών μεταφοράς νερού από το φράγμα του Πηνειού στην Δυτ. Αχαΐα. Συνεχίστηκαν με συγκεκριμένες πράξεις για την υλοποίηση   (Διαύγεια η υπ’ αριθμ. ΔΑΕΕ/οικ.909/Φ. Τ.Σ.Ε.2017 απόφαση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών) με προϋπολογισμό ύψους 32 εκ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η Βουπρασία και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις της μένουν εκτός του αρδευτικού δικτύου και οι αγρότες – καλλιεργητές θα συνεχίσουν τον «Γολγοθά» που τους καταδικάζει η συγκεκριμένη απόφαση και η αδιαφορία των υπευθύνων.

Η Δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα κωφεύει. Στέκεται παρατηρητής τραγικών εξελίξεων για τον τόπο μας. Αδιαφορεί ή εξαργυρώνει πολιτικά γραμμάτια εις βάρος του πλέον παραγωγικού κομματιού του Δήμου. Της Βουπρασίας.

Είναι να απορεί κανείς, γιατί ενώ γνωρίζουν όλοι στην Δημοτική αρχή  τι πάει να συμβεί , αυτοί να σιωπούν.

Εμείς  για πολλοστή φορά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αρδευτεί πρώτα η Βουπρασία.

Επιπλέον και μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφέρουμε  ότι:

1. Δεν έχει εκπονηθεί υδρολογική μελέτη με επικαιροποιημένα στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν την επάρκεια του νερού στον ταμιευτήρα του φράγματος για τις σημερινές και αυριανές ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης ολόκληρου του βόρειου τμήματος του Νομού Ηλείας καθώς και τις ανάγκες του τμήματος της Δ. Αχαΐας.

2. Δεν έχει προηγηθεί εκσυγχρονισμός και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου στο Νομό έτσι ώστε να βελτιωθούν οι δυσλειτουργίες του και να υπάρξει εξοικονόμηση νερού. Τελευταία στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι λόγω κακής λειτουργίας των δικτύων, υπάρχει απώλεια της τάξης περίπου του 40%.

Πρέπει να  πραγματοποιηθεί πρώτα η επέκταση του αρδευτικού δικτύου στον πρώην  Δήμο Βουπρασίας με την εγκατάσταση και λειτουργία του αντλιοστασίου Ι7 όπως προβλέπεται στην αρχική μελέτη καθώς επίσης και στα ανατολικά ΔΔ του πρώην Δήμου Λεχαινών όπως είναι το Μπόρσι, ο Άγ. Χαράλαμπος, η Μέλισσα και οι Αγ. Θεόδωροι.

Εάν μετά από αυτά περισσεύει νερό , τότε να γίνει επέκταση στην Δυτ. Αχαία και ίσως ακόμα πιο μακριά.

Για εμάς η άρδευση της Βουπρασίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Πρώτα θα αρδευτούν οι εκτάσεις των καλλιεργητών μας στη Βουπρασία και μετά να συζητήσουμε την όποια επέκταση. Καθετί άλλο είναι έγκλημα κατά των συμπολιτών μας.

Το συγκεκριμένο έργο για την επέκταση του δικτύου άρδευσης στην Βουπρασία,  αποτελεί πρωτεύουσας σημασίας για εμάς.

Δεσμευόμαστε ότι θα ανατρέψουμε αυτό που σχεδιάζουν κάποιοι εις βάρος της Βουπρασίας  και για το οποίο αδιαφορεί η Δημοτική αρχή του τόπου μας.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot