FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Νέος πόλος έλξης η παράκτια περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ημερομηνία: 02-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85399″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ανάπτυξη

Χρόνια  τώρα παρατηρούμε μια συνεχή πορεία απομείωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας , που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη  σχεδίου αξιοποίησης και στην ανυπαρξία αυτοδιοικητικής βούλησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί όχι μόνο απλά η έλλειψη αξιοποίησης αλλά δυστυχώς η όψη εγκατάλειψης που έχει αποκτήσει το μοναδικής ομορφιάς παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας που ξεκινά από την περιοχή των ορίων της προστατευόμενης περιοχής (σύνορα με τον Ν. Αχαΐας ) και εκτείνεται μέχρι την περιοχή των λουτρών της Κυλλήνης.

Βασική επιδίωξη μας είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης των πόλεων και χωριών του Δήμου μας  με τη θάλασσα και το παραλιακό του μέτωπο.

Σε αυτή την ιδιαίτερη παράκτια ζώνη και συγκεκριμένα σε αυτό που ορίζεται από την νομοθεσία ως «δυναμική ζώνη» υπάρχει ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου αναβάθμισης και αξιοποίησης προς όφελος της κοινωνίας.

Θα είναι  η πρώτη προσπάθεια για να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση εξυγίανσης, με αναπτυξιακό πρόσημο, σε ένα χώρο που για δεκαετίες αποτελεί παράδειγμα εγκατάλειψης.

Θα διεκδικήσουμε  από το κράτος τους πόρους που θα μας οδηγήσουν στην αξιοποίηση όλου του μετώπου προς όφελος της κοινωνίας  του Δήμου μας  και την παραχώρηση των δημοσίων εκτάσεων που υπάρχουν  είτε με χρησιδάνειο, είτε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή που να επιτρέπει αποκλειστική χρήση από τον δήμο με δυνατότητα παρεμβάσεων προς όφελος των δημοτών μας.

Το όραμά μας  για αυτήν την περιοχή είναι να εξελιχθεί σε σύγχρονο περιβάλλον  για πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες κοντά στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και την δημιουργία  ενός δικτύου πολυδιάστατων προορισμών, δημόσιων πεζόδρομων, χώρων πρασίνου και βελτιωμένη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Άμεση προτεραιότητά μας ο καθαρισμός των ακτών και η αφαίρεση κάθε εμποδίου πρόσβασης.

Εμείς θεωρούμε ότι  εκτός από τη σπουδαιότητα του παραλιακού μετώπου ως κοινωνική περιουσία  αλλά και λόγο ύπαρξης, εξέλιξης και ανάπτυξης του Δήμου μας, μας ενδιαφέρει  και η σημασία του ως τόπου έλξης δραστηριοτήτων πολιτισμού και αναψυχής .

Ερωτήματα που  θέτει η κοινωνία δεκαετίες τώρα, όπως:

Αν και είμαστε  τυχεροί που κατοικούμε σε αυτόν τον τόπο, γιατί ζούμε σε ένα περιβάλλον που η πολυπόθητη ποιότητα στη ζωή μας δεν έχει έρθει;

Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε στα όποια  οφέλη και οικονομικό χαρακτήρα, που σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ;

Μήπως η αναξιοποίητη περιοχή , μπορεί να αποφέρει θέσεις εργασίας και  ένα επιπλέον εισόδημα στο συρρικνωμένο οικογενειακό  ταμείο, αν συνδυαστεί  με μια στοχευμένη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου;

Η απάντηση είναι: ΝΑΙ

Αυτό θα σχεδιάσουμε και θα πράξουμε

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot