FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Να βάλουμε τέλος στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη

Ημερομηνία: 16-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85399″ img_size=”full”][vc_column_text]

Μια νέα μέρα για τα χωριά του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

Τα χρόνια που πέρασαν έδειξαν ότι η οργανωτική αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που  αποτελούσε αναμφισβήτητα ένα ώριμο θεσμικό αίτημα, με πολλές παραμέτρους και προεκτάσεις αντί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών όπως προσδοκούσαμε όλοι, υποβάθμισε γενικά και ειδικότερα την ποιότητα ζωής στις πρώην κοινότητες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Εικόνες εγκατάλειψης , με συνέπειες στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, συνθέτουν το τοπίο και τις συνθήκες που επικρατούν σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Πόσιμο νερό, αγροτική οδοποιία, αξιοποίηση των σχολείων που δεν λειτουργούν  ως χώρων δράσεων πολιτισμού  και αθλητισμού, φωτισμός κ.ά,  αποτελούν άμεση ανάγκη αλλά και διαρκές ζητούμενο από τους συμπολίτες μας. Η απαξίωση των πολιτών από την  αδιαφορία αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Τα τοπικά συμβούλια χωρίς ουσιαστικό ρόλο και οι τοπικοί Πρόεδροι, ικέτες σε ένα Δήμο που στρέφει το βλέμμα του αλλού, λες και δεν είναι οι πολίτες αυτοί , συμπολίτες μας.

Αυτό είναι το σήμερα, που πολύ γρήγορα θα γίνει χθες

Μια νέα μέρα πρέπει να ξημερώσει μετά από τις εκλογές. Μια νέα μέρα που θα αφήσει πίσω της την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των χωριών μας. Μια νέα μέρα που η Δημοτική αρχή θα δείξει έμπρακτα την στήριξή της και το ενδιαφέρον της. Που τα τοπικά συμβούλια και οι τοπικοί Πρόεδροι θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες και ικανούς πόρους να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινωνιών του. Που δεν θα παρακαλούν τους παράγοντες αλλά θα συναποφασίζουν με ετήσιο προγραμματισμό για έργα στον τόπο τους. Που θα έχουν τον σεβασμό της Δημοτικής αρχής.

Εμείς ως συνδυασμός δεσμευόμαστε ότι αυτά θα πράξουμε.

1. Αναγνώριση του ουσιαστικού ρόλου των τοπικών συμβουλίων και των τοπικών Προέδρων.

2. Εκχώρηση αρμοδιοτήτων  στα συμβούλια  μέσα στον πρώτο μήνα.

3. Κατάθεση πρότασης για την κατανομή πόρων σε κάθε κοινότητα στον πρώτο προϋπολογισμό.

4. Λειτουργία των πρώην κοινοτικών γραφείων για την υποστήριξη των τοπικών συμβουλίων και την εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους.

5. Αξιοποίηση των νέων εργαλείων  και των νέων μεθόδων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αυτόματης εξυπηρέτησης, με διαδραστικές υπηρεσίες για τους πολίτες στον τόπο κατοικίας τους.

6. Εβδομαδιαίο δρομολόγιο με λεωφορείο του Δήμου για μετακίνηση των ηλικιωμένων προς το Κέντρο υγείας Βάρδας , τα αγροτικά ιατρεία και άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτά δεσμευόμαστε. Αυτά θα πράξουμε

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot