FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Δεν κάνουν για φόντο τα αποκαΐδια-Άμεσες ενέργειες για αποκατάσταση και αναγέννηση του δάσους

Ημερομηνία: 05-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85399″ img_size=”full”][vc_column_text]Είναι άνευ προηγουμένου το έγκλημα που συντελέστηκε στο δάσος της Στροφυλιάς. Μια περιοχή προστατευόμενη από διεθνείς συνθήκες, ένα σπάνιο οικοσύστημα, δέχεται για άλλη μια φορά βαρύ χτύπημα.

Δεν είναι ώρα όμως για άλλη μια περιγραφή της καταστροφής. Δεν προσφέρει η φωτογράφηση με φόντο τις στάχτες από την  πυρκαγιά.

Δεν είναι ώρα για οδυνηρούς απολογισμούς.

Είναι ώρα ως κοινωνία να θέσουμε ως οφείλουμε, κατά προτεραιότητα για την ζωή και το μέλλον μας, την προστασία του οικοσυστήματος.

Αποτελεί συνολική μας ευθύνη να διαφυλάξουμε αυτό το δάσος ως κόρη οφθαλμού  και να κληροδοτήσουμε  στις επόμενες γενεές  την εξαιρετική  αυτή εύνοια της φύσης.

Σωστός σχεδιασμός θα υπάρξει μόνο όταν προσεγγίσουμε τις  πυρκαγιές από την πλευρά των αιτίων που τις προξενούν. Τότε θα προσφέρουμε ουσιαστικά.

Εκτιμάμε  ως  αυτονόητο το χρέος των  αρμοδίων αρχών, των φορέων αλλά και των ενεργών πολιτών να αναδεικνύουν συνεχώς την αναγκαιότητα της προστασίας η οποία διασφαλίζει το πράσινο του τόπου μας με όλα τα ευεργετήματα που αυτό συνεπάγεται.

Γι αυτό είναι η ώρα είναι  να προσδιορίσουμε- προτείνουμε  τις λύσεις:

1. Ετήσια και εικοσιτετράωρη φύλαξη του δάσους Στροφυλιάς με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

2. Υποστήριξη από τον Δήμο των εθελοντικών ομάδων που θα προσφέρουν υπηρεσίες πρόληψης . Οι ενεργοί πολίτες στο κέντρο του ενδιαφέροντος  για το περιβάλλον.

3. Ο Δήμος να γίνει αρωγός των σωμάτων ασφαλείας, των ανθρώπων που και κάτω από αντίξοες συνθήκες υπηρετούν με αυταπάρνηση, ενισχύοντας τους  με υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.

4. Άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος  αξιοποιώντας τους αρμόδιους φορείς, το Γεωτεχνικό επιμελητήριο, τη Γεωπονική σχολή, το Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου  Στροφυλιάς και τις οικολογικές οργανώσεις.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot