FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 28-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85399″ img_size=”full”][vc_column_text]

“Μικροπολιτική και ρουσφετολογική δράση προσωπικής υπόθεσης συγκεκριμένων αιρετών παραγόντων”

Η βασική αρχή της κοινωνικής πολιτικής κάθε σύγχρονου Δήμου  είναι η κοινωνική μέριμνα και προστασία των κατοίκων του, με όρους στοιχειώδους ισότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα εγγυάται την άρση των διακρίσεων, τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, την ισότιμη πρόσβαση στα βασικά αγαθά, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας πολύμορφης και συνεκτικής.

Είναι όμως ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης σήμερα ικανός να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο; Η απάντηση είναι: ΟΧΙ

Γιατί;

1. Διότι αντιλαμβάνεται την κοινωνική πολιτική και υπηρεσία ως μικροπολιτική και ρουσφετολογική δράση προσωπικής υπόθεσης συγκεκριμένων αιρετών παραγόντων.

2. Διότι στερείται οργανωμένης κοινωνικής υπηρεσίας και εργαλείων υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

3. Διότι ακόμα και θεσμοθετημένα εργαλεία όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» παραμένουν ανενεργά και χωρίς δράσεις που θα μπορούσαν να προσφερθούν αξιοποιώντας το προσωπικό τους.

4. Διότι δεν υπήρξε βούληση για  δημιουργία τοπικού δικτύου, αναγκαίου και ικανού οργάνου, που να μπορεί να προσδώσει ολοκληρωμένη προσέγγιση και αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών των δημοτών που χρήζουν στήριξης.

5. Διότι δεν έγινε σύνταξη ενός τοπικού σχεδίου κοινωνικής δράσης, για διοικητική αναδιάρθρωση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών αντίστοιχου χαρακτήρα, με απώτερο σκοπό την βελτίωσης της ζωής των ατόμων που έχουν ανάγκη αλλά και την ευημερία των δημοτών μας.

6. Διότι δεν αποτυπώθηκε ποτέ το κοινωνικοοικονομικό προφίλ του πληθυσμού του Δήμου μας.

7. Διότι δεν στηρίχτηκαν ποτέ οι φορείς εθελοντικής κοινωνικής δράσης που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας.

8. Διότι αδιαφορεί η Δημοτική αρχή για το ποιοι τομείς κοινωνικής πολιτικής παρουσιάζουν κενά για παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας.

9. Διότι αγνοεί προκλητικά ποιες είναι οι ομάδες πληθυσμού τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου, που χρήζουν μεγαλύτερης στήριξης.

10. Διότι αγνοεί ποιες κατηγορίες αναγκών των πολιτών  έχουν επιτακτική ανάγκη για άμεση και μεγαλύτερη στήριξη.

11. Διότι στέκεται ανίκανη μπροστά στην απαίτηση για νέες πολιτικές,  με τη μορφή σύστασης νέων φορέων κι εφαρμογής- υλοποίησης νέων δράσεων που  κρίνονται κρίσιμες για τα επόμενα χρόνια.

Και όλα αυτά στον Δήμο που φιλοξενεί χιλιάδες μετανάστες (εργάτες γης – καλλιέργειες φράουλας κ.α ) , πρόσφυγες και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Αυτό θα αλλάξει.

Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη. Είναι δέσμευση και υποχρέωση μας .

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Δημοτική παράταξη Ανδραβίδας- Κυλλήνης «Απόφαση δημιουργίας»

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot