FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Μόσχος: «Το Φεστιβάλ για μια ακόμα χρονιά μας έκλεψε τις καρδιές»

Ημερομηνία: 13-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Γιώργος Μόσχος-πρώην Βοηθός του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Ένα εξαιρετικό κείμενο, απόσταγμα της εμπειρίας του από την φετινή του συμμετοχή στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την 18η Camera Zizanio, ανάρτησε στο fb ο πρώην Βοηθός του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Γιώργος Μόσχος που αναφέρθηκε  και στην ταινία «Σούπα Μόντο» που σάρωσε τα βραβεία της φετινής διοργάνωσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την γνωστή τριάδα  του Φεστιβάλ! Ειδικότερα ο κ. Μόσχος αναφέρει:

«Για μια ακόμη χρονιά το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και το Camera Zizanio μας έκλεψαν τις καρδιές, όσων μπορέσαμε να μοιραστούμε λίγη από τη μαγεία και τη μοναδική ζωντάνια του στον Πύργο και την Αμαλιάδα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, είναι αδύνατο ο νους μου να ξεκολλήσει από εικόνες και σκέψεις, με πρωταγωνιστές τα παιδιά που συμμετείχαν σε εργαστήρια και γέμισαν ζωή τους δρόμους της πόλης, που συνεισέφεραν με τις ταινίες τους, αλλά και όσα παρέλασαν από τις οθόνες, σε αληθινές ιστορίες – ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων. Παιδιά που δίνουν ένα στίγμα ζωής διαφορετικό από αυτό της πεζής μας ενήλικης καθημερινότητας. Ένα στίγμα αγνότητας, ελπίδας, ομαδικότητας, δημιουργικότητας, χαράς, αγώνα και αισιοδοξίας, ακόμη και απέναντι στα δυσκολότερα βιώματα, όπως ο αποχωρισμός από τα αγαπημένα πρόσωπα, η αρρώστια ή ο θάνατος. Μιας στάσης που χρειαζόμαστε όλες και όλοι περισσότερο. Με τα παιδιά να αναλαμβάνουν σημαίνοντα πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές τους και τα ενήλικα πρόσωπα να τα ακούμε, να τα εμπνέουμε και να είμαστε σε διαρκή δημιουργική συσχέτιση μαζί τους.

Δεν ήταν τυχαία η βράβευση της εξαιρετικής ταινίας “Supa Modo” με θέμα μια κοινότητα που κινητοποιείται σε μια Αφρικανική επαρχία για να υποστηρίξει ένα κορίτσι που πάσχει από καρκίνο και το οποίο αναδεικνύεται σε “σούπερ ήρωα”, όχι μόνο για τον αγώνα που δίνει η ίδια και η οικογένειά της, αλλά γιατί λειτουργεί ως αγωγός αλληλεγγύης, συνεργασίας και δημιουργικότητας ολόκληρης της κοινότητας της. Εντυπωσιακό στοιχείο από τους τίτλους της ταινίας ήταν η συμμετοχή στα γυρίσματα παιδιών από το νοσοκομείο της περιοχής….

Νίκο Θεοδοσίου, Δημήτρη Σπύρου, Χρήστο Κωνσαντόπουλε, ευχαριστούμε για αυτό το μοναδικό πανηγύρι πολιτισμού – ζωντανό μάθημα ζωής που διοργανώνετε και μας προσφέρετε κάθε χρόνο. Μακάρι τα σχολεία να ενσωματώσουν περισσότερες παρόμοιες δράσεις και η κοινωνία να αξιοποιήσει και να απορροφήσει ακόμη περισσότερο τη γνώση, τα παιδαγωγικά εργαλεία και τη θετική νεανική ενέργεια που συσπειρώνετε…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος