FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Πρόταση για την δημιουργία Πανεπιστημιακών τμημάτων σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 12-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την δημιουργία Τμήματος  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Ηλεία σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με ένα τμήμα ελληνόγλωσσο και εγκαταστάσεις στον Πύργο και ένα τμήμα ξενόγλωσσο με έδρα και εγκαταστάσεις στον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία και με διοικητική έδρα «τίτλο» την Αρχαία  Ολυμπία προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.  Παράλληλα ο κ Γεωργιόπουλος  ζητά την δημιουργία τμήματος  Ιστορίας και Αρχαιολογίας  στην Ηλεία και όχι στο Αγρίνιο ή εναλλακτικά την δημιουργία τμήματος μουσειολογίας  στον Πύργο και την Αρχαία  Ολυμπία παράλληλα.

Μάλιστα ο κ Γεωργιόπουλος για να ενημερωθεί και να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συγκεκριμένη πρόταση  είχε συνάντηση, πριν δύο ημέρες,  στην  Κόρινθο  με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με τον Κοσμήτορα της σχολής Αθλητικού Μάρκετινγκ.

«Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, με πρώην πρυτάνεις Πανεπιστημίων και της Πάτρας και της Πελοποννήσου κυρίως

Η δημιουργία τμήματος ΤΕΦΑΑ δεν προέκυψε από μόνη της αλλά ήταν πρόταση την οποία είχε καταθέσει το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον υπουργό Παιδείας και μάλιστα αφορούσε τη δημιουργία Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο με τον τίτλο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας στον Πύργο και στην Αρχ. Ολυμπία. Η σύγκλητος έκανε την πρόταση αυτή προφανώς αφού εκτίμησε ότι  ο τίτλος Αρχαία  Ολυμπία δίνει μια ιδιαίτερη ελκυστικότητα στους φοιτητές ανά την Ελλάδα να επιλέξουν το τμήμα αυτό που τους συνδέει άμεσα με την μήτρα του αθλητισμού, με ότι αυτό σημαίνει  σε συμβολικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Ταυτόχρονα υπήρξε πρόταση για δύο τμήματα, ένα ελληνόγλωσσο και ένα ξενόγλωσσο το οποίο θα είχε και την έδρα του στην Αρχαία Ολυμπία με ότι σημαίνει αυτό ως προς την ελκυστικότητα ξένων φοιτητών να φοιτήσουν σε ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αρχαία  Ολυμπία.

Δεν έχω τίποτα με την Πάτρα. Δεν μπορεί όμως η Ηλεία σε καμία περίπτωση με πάρα πολλά θέματα μέχρι σήμερα να καθίσταται όμηρος των επιθυμιών των θεσμών και των φορέων που λειτουργούν στην Πάτρα. Έως εδώ. Πρέπει τελικά να καταλάβουμε και να δούμε μόνο το συμφέρον μας.

Και φυσικά όλοι μας να αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει για την Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος