FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Έργο πνοής για την περιοχή

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

1,3 εκ. ευρώ για ασφαλτόστρωση στο τμήμα από έξοδο Κρυονερίου έως διασταύρωση Λάσδικα

Με την υπ’αριθμ.53517/20.5.2019 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση Ε.Ο. Καρούτα- Λαντζόι- Λάλα στο τμήμα από έξοδο Κρυονερίου- διασταύρωση Λάσδικα», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) 2019 στη ΣΑΕΠ 001.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν, κατά την υλοποίηση του ανωτέρω έργου,  αφορούν την ολοκλήρωση της κατασκευής της Επαρχιακής Οδού Κρυονερίου – Λάλα, Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μήκους 3,40χλμ..

Ειδικότερα, οι εργασίες που θα υλοποιηθούν θα περιλαμβάνουν, αρχικά, τοπικές διαπλατύνσεις της υφιστάμενης χωμάτινης οδού, ώστε η τελικά διαμορφωμένη στάθμη της υπό κατασκευής ασφαλτοστρωμένης οδού να είναι πλάτους 7,00μέτρων.

Εν συνεχεία, στο διαμορφωμένο και επιθυμητό πλάτος της χωμάτινης οδού θα γίνει επίχωση με θραυστά επίλεκτα υλικά E4, συνολικού συμπυκνωμένου πάχους 30 εκατ., θα ακολουθήσει η κατασκευή δύο (2) στρώσεων υπόβασης, πάχους 10εκατ. έκαστης, και η κατασκευή δύο (2) στρώσεων βάσης, πάχους 10εκατ. έκαστης.

Επίσης, σε όλο το  μήκος, σχεδόν της οδού προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου (περί τα 2,90χλμ),  κατά τμήματα στα ανάντη και  κατάντη αυτής, ανάλογα των ειδικότερων απαιτήσεων της περιοχής για τη βέλτιστη διευθέτηση των όμβριων υδάτων και την απομάκρυνση αυτών από το εύρος κατάληψης της οδού.

Σε όλο το ανωτέρω μήκος της οδού (3,40χλμ) και σε πλάτος 7,00 μέτρων προβλέπεται η κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκατ., με χρήση κοινής ασφάλτου.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με διαγράμμιση του εν λόγω τμήματος (κατασκευή οριζόντιας σήμανσης) και με τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης (πινακίδες).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επισήμανε: «Οι παρεμβάσεις μας προς την Κυβέρνηση καρποφόρησαν και ένα έργο πνοής για την περιοχή εξασφάλισε χρηματοδότηση και οδεύει προς άμεση υλοποίηση. Η υπόσχεση που δώσαμε προς τους κατοίκους της περιοχής εκπληρώθηκε και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος