FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Μπίρμπας: «Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού»

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Πρόεδρος του Αίαντα τονίζει πως πλήττεται ο σύλλογος από τη νέα αναβολή που έρχεται λόγω κρουσμάτων στον Α.Ο. Διαβολιτσίου

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης δεν αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή για την 2η αγωνιστική στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στον Διαγόρα Βραχνεΐκων και το πιθανότερο είναι να μην παίξει ούτε αυτή την Κυριακή κόντρα στον Α.Ο. Διαβολιτσίου, ελέω πέντε κρουσμάτων κορονοϊού και στη μεσσηνιακή ομάδα. Άπαντες στο σύλλογο βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων, για το αν θα αναβληθεί και το εντός έδρας παιχνίδι με το Διαβολίτσι, αλλά παράλληλα ο Αίας, δια στόματος του Προέδρου Γιώργου Μπίρμπα, θεωρεί σωστό να αναβληθεί όλη η αγωνιστική καθώς η ομάδα θα κληθεί να δώσει διαδοχικά ματς σε μικρό χρονικό διάστημα κι έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο Γιώργος Μπίρμπας ανέφερε χαρακτηριστικά χθες: «Το Πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με δυο εβδομάδες καθυστέρηση. Μας είπαν ότι θα μπουν θεατές, αλλά αυτό δεν συνέβη. Πληρώσαμε από τσέπη μας τα έξοδα για το πρώτο ματς, το ίδιο πρέπει να κάνουμε ξανά τώρα όποτε παίξουμε με το Διαβολίτσι, ξανά χωρίς θεατές. Εάν προσθέσουμε και την αναβολή για δυο Κυριακές, κλείνουμε ένα μήνα, στον οποίο η ομάδα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει στους παίκτες μηνιάτικα, χωρίς να έχουμε παίξει παιχνίδια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ομάδα μας βγαίνει από τον ρυθμό της, ενώ θα υποχρεωθεί στη συνέχεια να παίξει μέσα σε δυο βδομάδες πέντε παιχνίδια. Πώς θα ανταποκριθεί σε κόπωση, τραυματισμούς κ.λπ.; Μας ήρθε από την ΕΠΟ, μέσω ΕΠΣΗ, ένα χαρτί, στο οποίο αναφέρονται όλες οι ημερομηνίες των παιχνιδιών. Εάν αναβληθεί και το παιχνίδι της Κυριακής, όπως φυσικά αν δεν μπορέσει να παίξει το Διαβολίτσι την Τετάρτη με τη Βάρδα για το Κύπελλο, υπάρχει ο κίνδυνος να παίξει ο Αίας όλα του τα παιχνίδια μαζεμένα. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί ίση αντιμετώπιση των ομάδων και θα είναι ένα πλήγμα για τη δική μας ομάδα. Το πιο δίκαιο θα ήταν να αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν είναι σωστό να πληρώσει μόνο ο Αίας την εμφάνιση κρουσμάτων στις ομάδες, λίγες μέρες πριν έρθει η ώρα να παίξουν με τον Αίαντα».

Μάλιστα, ο Γιώργος Μπίρμπας είχε χθες επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο., Παναγιώτη Δημητρίου, για να του εκφράσει τον εύλογο προβληματισμό του συλλόγου για τις αναβολές που πλήττουν τον Αίαντα. Ο κ. Δημητρίου του είπε πως αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να αναβληθεί όλη η αγωνιστική, αλλά ο Αίας θα συνεχίσει τις επαφές του με την Ομοσπονδία μήπως και εισακουστεί!

Εξάλλου, οι άνθρωποι του Αίαντα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τεστ στους ποδοσφαιριστές, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κρούσματα στην ομάδα, μετά τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε ομάδες του ομίλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος