FOLLOW US: facebook twitter

Γίνε εθελοντής και εθελόντρια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-11-2023 | Συντάκτης:

Ετοιμαστείτε για την  μεγάλη γιορτή του παιδικού και νεανικού σινεμά


  • 4 διαγωνιστικά προγράμματα (μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους animation, ντοκιμαντέρ)
  •  73 ταινίες από 39 χώρες από όλο τον κόσμο!

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας , η μεγάλη γιορτή του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου ανοίγει τις πύλες του από 2 έως 9 Δεκεμβρίου 2023 .

Ετοιμαστείτε για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι που θα μας μεταφέρει από τις πολύβουες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και της Ασίας, μέχρι τα ήσυχα ψαροχώρια της καραϊβικής και τις αχανείς ερήμους της Δυτικής Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής.

Ξεκινάμε ένα κινηματογραφικό ταξίδι που θα μας συνδέσει με γνήσιες ιστορίες παιδιών και νέων. Παιδιών και νέων που ασφυκτιούν κάτω από κοινωνικά στερεότυπα και ψάχνουν τρόπους να τα γκρεμίσουν, που βιώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και διεκδικούν έναν άλλο βιώσιμο πλανήτη, που ζουν υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως ο πόλεμος, αλλά δεν σταματούν να ονειρεύονται.

Τα διαγωνιστικά προγράμματα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδια και Νέους είναι γεγονός! 4 διαγωνιστικά προγράμματα (μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους animation, ντοκιμαντέρ) και 73 ταινίες από 39 χώρες από όλο τον κόσμο! ( Δείτε αναλυτικά τις ταινίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ)

Γίνε εθελοντής

Δηλώστε συμμετοχή

Κι επειδή η μεγάλη γιορτή του νεανικού και παιδικού κινηματογράφου πλησιάζει,  η σωστή προετοιμασία είναι το παν! Το Φεστιβάλ αναζητά άτομα με ενθουσιασμό, συνέπεια και διάθεση για την προετοιμασία και υλοποίηση του 26ου Φεστιβάλ, της 23ης Camera Zizanio και των παράλληλων εκδηλώσεων, στον Πύργο και την Αμαλιάδα, που θα συμβάλλουν στη διεξαγωγή ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής. Οι εθελοντές/ριες, αποτελούν για το Φεστιβάλ τον συνδετικό του κρίκο με τον κόσμο του Πύργου και της Αμαλιάδας, τους φιλοξενούμενους και τα παιδιά, γι’ αυτό και η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του. Αυτό συνεπάγεται την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και εργασιών, τη δέσμευσή τους, αλλά και την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας και χρήσιμων δεξιοτήτων.

Εκτός από τη συμμετοχή σε ένα μεγάλο, επιτυχημένο πρόγραμμα και την θέαση δεκάδων ταινιών από διάφορες χώρες, καθώς και των καλλιτεχνικών δημιουργιών παιδιών και σχολείων, οι εθελοντές/ριες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις υπάρχουσες δεξιότητες και τις γνώσεις τους, αλλά και να αποκτήσουν νέες, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν και ποιοτική ψυχαγωγία. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα project, τα εργαστήρια, τις δράσεις του Φεστιβάλ και την επαφή με δημιουργούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εθελοντές/ριες αποκτούν πολύτιμα εφόδια, ειδικά αν σπουδάζουν ή απασχολούνται στον χώρο του κινηματογράφου.

Προσόντα – προϋποθέσεις

Οι εθελοντές/ριες πρέπει να είναι 18 ετών και άνω. Ως σημαντικά στοιχεία κρίνονται, η ευγένεια, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, το δημιουργικό και ομαδικό πνεύμα, καθώς και η ικανότητα εργασίας υπό πίεση. Η γνώση ξένων γλωσσών, η εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία, η επαφή με παιδιά στο πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης θα συνεκτιμηθούν.

Καθήκοντα εθελοντών/ριών

Οι τομείς απασχόλησης των εθελοντών/ριών της 26ης διοργάνωσης είναι οι εξής:

  • Αίθουσες προβολής: Στις αρμοδιότητες των εθελοντών/ριών είναι ο έλεγχος των εισιτηρίων και τυχόν άλλων πιστοποιητικών, η φροντίδα για την ομαλή είσοδο/έξοδο του κοινού, η ταξιθεσία, η εποπτεία των αιθουσών κατά τη διάρκεια των προβολών και ο ανεφοδιασμός των αιθουσών με προωθητικό υλικό (πρόγραμμα προβολών, αφίσες κλπ.). (Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).
  • Κινηματογραφικά και άλλα εργαστήρια: λειτουργούν υποστηρικτικά στα εργαστήρια και τα σεμινάρια, βοηθούν τους/τις εκπαιδευτές/ριες όταν υπάρχει ανάγκη, τηρούν τα παρουσιολόγια, συντονίζουν την είσοδο των συμμετεχόντων/ουσών στις αίθουσες κλπ (Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).
  • Παρουσιάσεις: αναλαμβάνουν την υποδοχή των σχολείων της περιοχής και την παρουσίαση των ταινιών. Ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. (Πρωινές βάρδιες).
  • Κίνηση φιλοξενουμένων: αναλαμβάνουν τη μετακίνηση ομάδων ή μεμονωμένων φιλοξενουμένων στους χώρους εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (Καλή γνώση της Αγγλικής. Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).

Σε περίπτωση χρήσης Ι.Χ. τα έξοδα κίνησης καλύπτονται από το Φεστιβάλ.

Οι εθελοντές/ριες, εφόσον επιλεγούν, οφείλουν:

  • Να παραβρεθούν στις συναντήσεις εθελοντών/ριών που πραγματοποιούνται πριν και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.
  • Να ελέγχουν καθημερινά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και να αποκρίνονται άμεσα, καθώς αυτός θα είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας με τα αρμόδια τμήματα του Φεστιβάλ.
  • Να γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ και τους χώρους διεξαγωγής.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν και συμφωνούν για τα εξής:

  • Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.
  • Υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, συνοδευόμενη από αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, κατά την οποία προκύπτει ότι η εργασία που παρέχουν είναι εθελοντική και δεν υποκρύπτεται στο συμφωνητικό εξαρτημένης εργασίας.
  • Αποδέχονται το ωράριο και το αντικείμενο απασχόλησης τους, που ορίζεται από το Φεστιβάλ, και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με υπευθυνότητα και συνέπεια.
  • Ενημερώνουν άμεσα το μόνιμο προσωπικό του Φεστιβάλ για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντούν κατά την παροχή της εθελοντικής τους απασχόλησης.
  • Σε περίπτωση που θελήσουν να διακόψουν την απασχόλησή τους, οφείλουν να ενημερώσουν το μόνιμο προσωπικό του Φεστιβάλ τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την αποχώρησή τους.
  • Σε περίπτωση παράβασης/μη τήρησης των κανονισμών εκ μέρους του εθελοντή, το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα διακοπής/λύσης της συνεργασίας.

Κατάθεση αιτήσεων

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 17/11/2023


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot