FOLLOW US: facebook twitter

Γιατροί – «λάστιχο» για να καλυφθούν οι «τρύπες» στο ΕΣΥ

Ημερομηνία: 04-11-2023 | Συντάκτης:

Την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη με τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, καταγράφει ακόμα ένα έγγραφο που φέρνει στο φως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση – καταγγελία του Π. Πολάκη, το εν λόγω έγγραφο απευθύνεται στις διοικήσεις των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Γεννημάτας, ΚΑΤ και Ερυθρός και τους διατάζει να ορίζουν αναισθησιολόγο ο οποίος, αν και εφημερεύει στο νοσοκομείο, θα πρέπει να καλύπτει και τυχόν επείγουσα διασωλήνωση, επείγον χειρουργείο ή διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παμμακαριστός στα Πατήσια. 

«Δηλαδή ένας αναισθησιολόγος που εφημερεύει στη γενική εφημερία του Ευαγγελισμού στο Κολωνάκι, στο Κρατικό Αθηνών στη Μεσογείου στον Ερυθρό στους Αμπελοκήπους ή στο ΚΑΤ στην Κηφισιά, θα τρέχει με το αυτοκίνητο του ή με μετρό και λεωφορεία η καλύτερα θα διακτινίζεται με μηχανή του χρόνου στην Παμμακάριστο στα Πατήσια», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τον υπουργό Υγείας να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

Για του λόγου το αληθές, ο Π. Πολάκης δημοσιοποιεί και το σχετικό έγγραφο που εστάλη στον Ευαγγελισμό και τονίζει ότι ο ίδιος ελπίζει πως κανείς αναισθησιολόγος δεν θα δεχτεί να εφαρμόσει τέτοια απόφαση». 

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος