FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Λυμπέρης: «Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας δεν είναι μια … λογοτεχνική εκδήλωση!»

Ημερομηνία: 10-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, ώστε η ΚΕΔΕ να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σημασία και να χρηματοδοτήσει αναλόγως, την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, τον ερχόμενο Μάρτη, είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Λυμπέρης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου συζητήθηκε το θέμα της Αφής, αλλά και όλα όσα το 2015  μαζί με τον τότε πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής κ. Αλέξη Καστρινό, είχαν πετύχει ώστε η ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε μια γενναία χρηματοδότηση της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ και ουσιαστικά να είναι διοργανωτής της τελετής η οποία έχει παγκόσμιο βεληνεκές.

«Τότε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ είχε συνεδριάσει στην Αρχαία Ολυμπία ενώ είχε προηγηθεί συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτισμού- επισήμανε ο κ. Λυμπερης τονίζοντας ότι «Είχαμε προτείνει να έρθουν στην Ηλεία όλοι οι πρόεδροι των ΠΕΔ και των πρωτευουσών της Χώρας, ώστε η ΚΕΔΕ να πάρει υπό την αιγίδα της όλη την παγκοσμίου ενδιαφέροντος, εκδήλωση». Αυτά, επανέλαβα και στην συνεδρίαση της Τετάρτης και εξανέστη όταν άκουσα την πρόταση του προεδρείου για χρηματοδότηση με το ποσό των 5000 χιλιάδων ευρώ. Είπα πως η τελετή Αφής της Ολυμπιακής  δεν είναι μια απλή λογοτεχνική ή άλλη τέτοιου είδους εκδήλωση ανά την Ελλάδα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταψήφισα μια χορηγία 1000 ή 2000 χιλιάδων ευρώ μιας άλλης εκδήλωσης. Μετά τις αντιδράσεις μου πήρα τη διαβεβαίωση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ πως το όλο θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου». Έτσι, το θέμα της Αφής θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, αλλά από διαφορετική βάση.

«Μικροζωνικές μελέτες και στην Ηλεία»

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Λυμπέρης έθεσε όπως είπε το θέμα των μικροζωνικών μελετών που πρέπει άμεσα να γίνουν στην Ηλεία,  ένα σεισμογενή νομό προκειμένου να  δημιουργήσουν τοπογραφικά δεδομένα για να μπορούμε, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να αντιμετωπίσουμε τυχόν ζημίες. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε τον  Κρατικό Προϋπολογισμό ο οποίος αφήνει τους Δήμους στην «απ’ έξω».

« Η απόφαση που πήραμε είναι να συναντηθούμε με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και να ζητήσουμε την άρση της αδικίας προς τους Δήμους. Μετά τη συνάντηση, η οποία θα οριστεί σύντομα, το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου με βάση τα νέα δεδομένα και θα λάβει ανάλογες αποφάσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot