FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Λυμπέρης για την ποινή αργίας από τα καθήκοντα του: «Πάλι το ίδιο θα έκανα»

Ημερομηνία: 05-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”117235″ img_size=”full”][vc_column_text]

-“Η δημοτική αρχή Ήλιδας συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος της με ενότητα” δήλωσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος που ασκεί καθήκοντα Δημάρχου για ένα μήνα

Εξηγήσεις με απόλυτη νηφαλιότητα, στην ποινή που του επεβλήθη και με την οποία τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντα του Δήμαρχου για ένα μήνα, έδωσε με συνέντευξη τύπου χθες ο Γιάννης Λυμπέρης.

Όπως είπε, σε αντίστοιχη περίπτωση, πάλι το ίδιο θα έπραττε και ας του επιβάλλονταν μήνες αργίας…

“Έχουν περάσει μερικές μέρες όπου τελώ εν αργία, που σημαίνει ότι δεν ασκώ τα καθήκοντα μου για ένα διάστημα, εν προκειμένω για ένα μήνα. Είναι μια ποινή για τους αιρετούς η αργία, υπάρχουν όμως και άλλες πιο σοβαρές ποινές. Και η ποινή δίνεται για διαφόρους λόγους. Πολύς κόσμος έχει ακούσει, πολλά έχουν γραφτεί, πολύς θόρυβος έχει γίνει. Οι άσπονδοι φίλοι μου πιθανόν να διέδωσαν ότι πρόκειται περί εγκλήματος. Οι κανονικοί φίλοι που τους ενδιέφερε το θέμα και είδαν ότι αυτό έγινε επειδή δεν έβαλα ποινή σε κάποιο υπάλληλο μου παλιά, μου δίνουν συγχαρητήρια χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι έχει συμβεί. Σήμερα είναι η ευκαιρία να μάθουν” είπε και εξιστόρησε όλα συνέβησαν. “Η αργία αυτή έρχεται 20 χρόνια πίσω. Το 1999-2000. Δηλαδή η δικαιοσύνη, τα πειθαρχικά και τα  υπόλοιπο κινήθηκε με… ταχύτατους ρυθμούς καθώς κατάφερε μέσα σε 20 χρόνια να εκτελεστεί ένας μήνας αργία. Ο τότε ταμίας Αμαλιάδας όταν πρώτο είχα βγει δήμαρχος είχε εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο. Κλήθηκε οικονομικός Επιθεωρητής, έκανε εκθέσεις και στη δεκαετία μέσα έγινε δικαστήριο στο οποίο καταδικάστηκε. Όταν καταδικάστηκε τον έθεσα σε αργία από τα καθήκοντα του, μέχρι να γίνει έφεση να τελεσιδικήσει κτλ. Στο μεσοδιάστημα από το 2010 μέχρι το 2017 που έγινε το Εφετείο μου ζήτησε να υπογράψω χαρτί σύνταξης. Αυτό δεν επιτρέπεται αν κάποιος είναι σε αργία και κινδυνεύει να παυθει από το δημόσιο αν του δώσει χαρτί ο δήμαρχος να πάρει σύνταξη. Εγώ το υπέγραψα γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν βαριά άνθρωπος και δεν κατάφερε να πάρει σύνταξη… Το 2015-16 κάποιοι καλοθελητές έδωσαν στο Πειθαρχικό συμβούλιο ότι δεν είχα τιμωρήσει τον υπάλληλο και μάλιστα του είχα υπογράψει και χαρτί σύνταξης. Και πήγα στο Πειθαρχικό στην Πάτρα όπου μου είπαν ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό και θα σου επιβάλουμε 6 μήνες αργία. Σύμβουλος ήμουν τότε θα μπορούσα να το καταπιώ. Προσέφυγα στο ΣΤΕ το ΄16, εκδικάστηκε το   ΄18 και πριν ένα μήνα ενημερώθηκα ότι απορρίπτουν την ένσταση μου και κάνω ένα μήνα αργία. Με αυτά τα δεδομένα και πάλι τα ίδια θα κάνω και ας μου βάλουν όση αργία θέλουν. Το θέμα μου δεν είναι αυτό, είναι ότι τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση, θέλω να υπάρξει κράτος δικαίου και δημοκρατίας με ότι αυτό πιστεύω εγώ και παλεύω για να γίνει. Με αποκέντρωση, τοπικές εξουσίες, με δικαιοσύνη για όλους όχι άλλη για βουλευτή, υπουργό και άλλη για δήμαρχο, δήμαρχος είναι βαράτε το. Αυτά παλεύω δέκα χρόνια στη ΚΕΔΕ και θα συνεχίσω όσο είμαι μάχιμος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο κώδικας δήμων και λέει τι γίνεται όταν ο δήμαρχος δεν εκτελεί καθήκοντα. Αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέχρι τις 29 του μηνός και δε θα υπάρξει κενό ή πρόβλημα ή ζήτημα υπογραφής στο δήμο. Αυτά είναι τα του οίκου μας, τα ψιλά και εν πολλοίς αμελητέα για τα γενικά τεκταινόμενα που είναι βαριά και ασήκωτα και εννοώ την κρίση που ήρθε πάνω σε μια άλλη κρίση, και δε μιλώ πολιτικάντικα. Το λέω για τους ανθρώπους του λαού, τους ανθρώπους που μοχθούν, για το κόσμο της ανέχειας, της δυσκολίας, της καθημερινότητας. Δυστυχώς λογω του καθεστώτος χωράς οι τοπικές εξουσίες λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν. Εμείς θα παλέψουμε όπως όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα κολλήσουμε σε δυσκολίες. Θα είμαστε απόλυτοι και σαφείς όσον αφορά πανδημία και εξάπλωση της γιατί ξέρω τι σημαίνει ως γιατρός ανθρωπινή ζωή. Οι επαγγελματίες εστίασης και κλαμπ έχουν πάθει καταστροφή αλλά αν πεθάνουν άνθρωποι αυτό θα είναι μεγαλύτερη καταστροφή. Υπάρχει ιός, είναι θανατηφόρος, χτυπά όλα τα συστήματα ανθρωπινού οργανισμού και ο κίνδυνος να χαθούν άνθρωποι είναι μεγάλος. Ας σεβαστούμε το διπλανό μας, τον πάτερα, τον πάππου, τον γείτονα, τον συμπολίτη. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα προχωρήσουμε και ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα εμβόλιο να επιστρέψουμε κανονικότητα και σε ότι μας αφορά με λίγα μέσα που διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε συμπολίτες μας”.

Με τη σειρά του ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη δημάρχου, επισήμανε ότι η πολιτική Λυμπέρη συνεχίζεται και πως η ενότητα της δημοτικής αρχής είναι δεδομένη. “Συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε ώστε να μην υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα και συζητάμε όλα τα θέματα κανονικά με το δήμαρχο παρών”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot