FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αντετοκούνμπο: 102ος στην ευστοχία των ελεύθερων βολών!

Ημερομηνία: 17-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ένα… σχεδόν νέο πρόβλημα να λύσει. Τις ελεύθερες βολές! Ενώ είναι ο αθλητής με τις περισσότερες βολές στο ΝΒΑ, βρίσκεται μόλις στην 102η θέση στην ευστοχία τους!
Tο ίδιο πρόβλημα είχε και Σακίλ Ο’ Νιλ παλιότερα και οι αντίπαλοι προτιμούσαν να οδηγούν τον «Σακ» στις βολές, παρά να τον αντιμετωπίσουν στην άμυνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις το θέαμα ήταν… αστείο, με τον Σακίλ να κερδίζει φάουλ σε απίθανες στιγμές. Αυτό δεν τον εμπόδισε να φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η επιθετική συγκομιδή πάει περίφημα για άλλη μία χρονιά. Όχι όμως και οι επιδόσεις του στις ελεύθερες βολές! Βλέπετε, ο Giannis είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές. Και μολονότι στην αρχή της σεζόν άλλαξε τον μηχανισμό εκτέλεσης το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Κόντρα στους Μάβερικς μέτρησε 1/10 (!) στην χειρότερη επίδοση στην ιστορία των Μπακς.
Πλέον, ο MVP μετράει 69 στις 120 βολές. Και το ποσοστό του 57.5% τον τοποθετεί στην 102η θέση της σχετικής λίστας. Μόνο πάνω απ’ τους Αντρέ Ντράμοντ (43/77), Πρέσιους Ατσίουα (20/36) και Ρούντι Γκομπέρ (27/56).

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος