FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος-«Όραμα Δημιουργίας»: Απάντηση στην ανοικτή επιστολή Αντώνη Καράμπελα

Ημερομηνία: 14-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

H υπόθεση «λιμάνι Κατακόλου» είναι πολύ σοβαρή για να αντιμετωπίζεται ως πεδίο μικροπολιτικής σκοπιμότητας και πολύ περισσότερο να «θυσιάζεται» στο βωμό της προεκλογικής περιόδου,  που κάποιοι φρόντισαν να ξεκινήσει πρώιμα. Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος  να συμμετέχω σε μια παράσταση εντυπώσεων η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία για το ίδιο το λιμάνι και το μέλλον του. Και εξηγούμαι χωρίς περιστροφές, παραθέτοντας τα εξής γεγονότα:

1. Ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χάρης Αντύπας με το υπόμνημά του από τις 30/10/2018, το οποίο και κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ, δηλώνει ότι «θεωρώ αναγκαίο να εισαχθεί προς συζήτηση ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα αντικατάστασης εκείνων τω ν μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, που τυχόν βαρύνονται με την  ευθύνη για τα προεπιγραφέντα ζητήματα…»

2. Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής,  που με απόφαση του έχει  ορίσει τον κ. Αντύπα στη θέση του Γενικού Γραμματέα, βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν το έχει πράξει, αλλά δείχνει να μην ασχολείται καν, με τα όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημα του ο πιο στενός συνεργάτης  του στο δήμο.

3. Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό)ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» κ. Αντώνη Καράμπελα προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για συλλογή υπογραφών με σκοπό τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Επισημάνσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου».

4. Ο κ. Καράμπελας με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρωτοβουλία του την επόμενη μέρα, από τη δημοσιοποίηση της επιστολής και όχι πριν,  ως όφειλε βάσει της προβλεπόμενης  δεοντολογίας. Θυμίζω ότι σε ανάλογες περιπτώσεις «Μέλλον του ΤΕΙ», «Έργα Ταμείου Μολυβιάτη», «Παιδικές Χαρές», όχι μόνο υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά είχαν γίνει και συσκέψεις μεταξύ μας για πολιτικά και διαδικαστικά θέματα όπως,  ο ακριβής τίτλος του θέματος ή ο ορισμός του εισηγητή στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Ο τίτλος με τον οποίο προτείνει ο κ. Καράμπελας να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν παραπέμπει σε καμιά απόφαση, όπως ζητά στο υπόμνημα του ο κ. Αντύπας. Αντίθετα ο κ. Καράμπελας καλεί σε μια συνεδρίαση, όπου η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετατραπεί σε  «αρένα ανθρωποφάγων», όπως συνήθως συμβαίνει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ,  χωρίς καμιά ουσιαστική σημασία καθώς στον τίτλο του θέματος, όπως τουλάχιστον τον διάβασα στις εφημερίδες, δεν αναφέρεται πουθενά η λήψη απόφασης.

6. Όπως επισήμανα και στην πρόσφατη δήλωση μουμε αφορμή το υπόμνημα του Γεν. Γραμματέα, θα τοποθετηθώ σοβαρά, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για το συγκεκριμένο θέμα,  αφού αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα, μετά και τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Παρασκευή το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Μέχρι τότε συνιστώ σε όλους ψυχραιμία, υπομονή, υπευθυνότητα και κυρίως όχι πολιτική καπηλεία με… ορίζοντα τις προσεχείς δημοτικές εκλογές!

7. Σε κάθε περίπτωση τονίζω ότι είμαι υπέρ ενός ουσιαστικού δημόσιου διαλόγου, εντός και εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίουγια το παρόν και το μέλλον του λιμανιούμας, στη βάση των διαπιστωμένων ελλείψεων αλλά και στην εξεύρεση λύσεων με γνώμονα το συμφέρον του λιμανιού και της κρουαζιέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος