FOLLOW US: facebook twitter

Για τις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA» που οργανώνει το ΥΠΑΙΘ

Ημερομηνία: 05-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η ΕΛΜΕ Ηλείας συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ στις 10 Μαίου

Στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για την την Τετάρτη 10 Μαΐου με στόχο να ακυρωθούν στην πράξη οι τις εξετάσεις PISA, συμμετέχει η ΕΛΜΕ Ηλείας. Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στόχος της απεργίας είναι τα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!

«Δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια για κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Συμμετέχουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στην απεργία – αποχή από την «ατομική αξιολόγηση»!»

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις PISA τονίζει ότι «Το ΥΠΑΙΘ, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις του κλάδου, προχωρά για δεύτερη συνεχή χρονιά σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο, σε εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές της Στ’ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, η επονομαζόμενη και ελληνική PISA. Οι εξετάσεις θα αφορούν και φέτος στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και θα υλοποιηθούν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα τουλάχιστον 6.000 μαθητών σε ανώνυμη βάση, από τουλάχιστον 600 συμμετέχουσες σχολικές μονάδες. Στο νομό μας, στη Δ/θμια, έχουν επιλεγεί τα Γυμνάσια Χαβαρίου, Νέας Φιγαλείας, Μακρισίων, Ζαχάρως και Γαστούνης.»

Επισημαίνει ακόμα μεταξύ άλλων ότι «Εμείς, οι εκπαιδευτικοί δε θέλουμε οι εξετάσεις να χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζονται οι μαθητές σε παιδιά και αποπαίδια, δε θέλουμε ένα σχολείο υποβαθμισμένο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ένα σχολείο που θα σηκώνει τεράστια εμπόδια απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Αυτό το σχολείο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την πολιτική της κυβέρνησης τους σχεδιασμούς της ΕΕ, που υπηρέτησαν αδιαλείπτως όλες οι κυβερνήσεις, τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ, αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, όπως η λεγόμενη αξιολόγηση και οι εξετάσεις τύπου PISA. Είναι χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας να αντισταθούμε σε αυτό.

• Εδώ και τώρα απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη λεγόμενη «ελληνική PISA».

• Συμμετέχουμε στην τρίωρη Στάση Εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ την Τετάρτη 10 Μαΐου και ακυρώνουμε στην πράξη τις εξετάσεις PISA»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος