FOLLOW US: facebook twitter

Νέα Αριστερά Ηλείας: Για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 23-02-2024 | Συντάκτης:

Νέα Αριστερά Ηλείας

Η Νέα Αριστερά Ηλείας ήταν παρούσα στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου για την κατάσταση στο νοσοκομείο του Πύργου. 

Στην παρέμβασή τους τα στελέχη της Νέας Αριστεράς επεσήμαναν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η Ν.Δ. με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και βέβαια και στην Ηλεία. Παρόλο που σήμερα δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί των μνημονίων, οι δημόσιες δομές υγείας έχουν περιέλθει σε δραματικό αδιέξοδο. Η υποστελέχωση και η εξουθένωση του προσωπικού, με «μετακινήσεις», ομηρία και «εντέλλεσθε», με επισφάλεια και αλλότριες συνθήκες εργασίας, καθώς και η υποχρηματοδότηση, έχουν λάβει δραματικές διαστάσεις. 

Παρακολουθούμε τα έσοδα από την υπερφορολόγηση των πολιτών να παρουσιάζουν κάθε μήνα μεγάλα υπερ-πλεονάσματα, αλλά αποτελεί κυβερνητική επιλογή αυτοί οι πόροι να μην κατευθύνονται για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, καθώς η ΝΔ έχει άλλες προτεραιότητες.

Αντίθετα, επιβάλλονται συνέχεια μέτρα που επιβαρύνουν κι άλλο τους πολίτες, όπως τα απογευματινά χειρουργεία, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα, η επιβολή νέου χαρατσιού στα παραπεμπτικά για εξετάσεις.

Η κατάσταση είναι οριακή. Επιβάλλεται η ενωμένη κινητοποίηση του κόσμου της Ηλείας, σε συνεννόηση με άλλες περιοχές της χώρας, που επίσης αντιμετωπίζουν την ίδια απαξίωση. Είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στην Αυτοδιοίκηση. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμοι της Ηλείας οφείλουν να μπουν μπροστά σ’ αυτή τη διεκδίκηση. 

Να μην αφήσουμε να περάσει άλλο ένα έγκλημα από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος της Ηλείας, όπως έγινε με την κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών.

Το δικαίωμα στην Υγεία είναι καθολικό και κοινωνικό και μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπίζεται. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος