FOLLOW US: facebook twitter

Για μια θέση στον «ήλιο» της πλατείας!

Ημερομηνία: 26-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57264″ img_size=”full”][vc_column_text]

Διαγκωνίζονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Πύργου για την ημερομηνία της κεντρικής προεκλογικής τους συγκέντρωσης
Άκαρπη η πρώτη χθεσινή συνάντησή τους με την αρμόδια επιτροπή του δήμου Πύργου για τον καθορισμό των κοινόχρηστων χώρων

Η πληθώρα των παρατάξεων πρωτίστως των υποψηφίων δημάρχων του Πύργου που αυτήν την στιγμή αγγίζουν τους οχτώ, αλλά και δευτερευόντως των υποψηφίων Περιφερειαρχών, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άπαντες την τελική τους προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία του Πύργου το τελευταίο διήμερο πριν τις εκλογές, δηλαδή Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ 23 και 24 Μαίου 2019, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ως προς την σειρά επιλογής τους. Και η όποια κατάταξή τους στην σειρά επιλογής, σίγουρα θα προκαλέσει γκρίνιες, γιατί το ζητούμενο είναι η μεταξύ τους συμφωνία και συναινετική διαδικασία που εκ των πραγμάτων, πολύ δύσκολα θα υπάρξει.

Η κεντρική πλατεία Πύργου, γίνεται λοιπόν το μήλο της έριδος και προς το παρόν κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πώς θα επιλυθεί το θέμα και πως θα αποφασιστούν οι ημερομηνίες των τελικών προεκλογικών ομιλιών.

Χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο του Πύργου, ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής, είχε καλέσει σε μια πρώτη συνάντηση στο Λάτσειο τους  υποψήφιους, Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Ευρωβουλευτές- οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση προς την αστυνομία για να πάρουν την απαραίτητη άδεια των συγκεντρώσεων-  προκειμένου να συζητήσουν τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των κοινόχρηστων χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους. Ο δήμος Πύργου ξεκάθαρα δεν θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει την σειρά των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων και ομιλιών και νομιμοποείται μόνο να καθορίσει και να παραχωρήσει τους κοινόχρηστους χώρους στους ενδιαφερόμενους.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, ο χώρος που θέλουν όλοι για την κεντρική τους συγκέντρωση είναι ένας και συγκεκριμένος. Η κεντρική πλατεία Πύργου! Και εννοείται ότι είναι αδύνατον  να «χωρέσουν» όλοι οι υποψήφιοι μέσα στο επιθυμητό διήμερο της τελευταίας εβδομάδας! Το «μπαλάκι» για την επιλογή των υποψηφίων ενδεχομένως θα πέσει στην Αστυνομία και λέγεται – χωρίς αυτό να είναι σίγουρο- ότι το κριτήριο επιλογής θα είναι η ημερομηνία που ο κάθε υποψήφιος έχει καταθέσει τον φάκελό του στην Αστυνομική Δ/νση Ηλείας για την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.

Ωστόσο χθες, επιχειρήθηκε μια συνεργασία μεταξύ των υποψηφίων που είχαν προσέλθει στο Λάτσειο και της αρμόδιας επιτροπής για τον καθορισμό των κοινοχρήστων χώρων, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Νίκος Λαϊνόπουλος και η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κική Διονυσοπούλου, αλλά σε πρώτη φάση δεν κατέστη δυνατή καμία συμφωνία. Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε για την Τρίτη του Πάσχα νέα μεταξύ τους συνάντηση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Έτσι, μέχρι στιγμής κανένας εκ των υποψηφίων δεν έχει στα χέρια του την τελική ημερομηνία της κεντρικής πολιτικής του συγκέντρωσης. Εκ των πραγμάτων όμως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 21 Μαίου, ίσως και από την Κυριακή, αν υπολογίσουμε ότι έχουμε οχτώ δημοτικές παρατάξεις στο δήμο Πύργου. Αν θελήσουν και οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες να κάνουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου, το πράγμα μπλέκεται ακόμα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot