FOLLOW US: facebook twitter

Για μια πόλη φιλόξενη στα τετράποδα ζώα!

Ημερομηνία: 26-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οι στόχοι σε βάθος πενταετίας που θέτει η Άννα Κορτέση για να μειωθεί σημαντικά το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Δήμο Ήλιδας

Ένα χρόνιο και άλυτο πρόβλημα για το Δήμο Ήλιδας είναι αυτό της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, πρόβλημα το οποίο χρόνο με το χρόνο δείχνει να «γιγαντώνεται» και να μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Η στενή συνεργάτης και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Ήλιδα 36» του Ανδρέα Παπαδάκου, Άννα Κορτέση, είχε την ευκαιρία να συναντήσει άτομα που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα προκειμένου να βοηθήσουν τους τετράποδους «φίλους» τους να ανταπεξέλθουν.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα, που πολλά ζώα συντροφιάς καταλήγουν αδέσποτα μετά από απόφαση των ανεύθυνων – όπως αποδεικνύεται – ιδιοκτητών τους, με τη μοίρα τους να είναι προδιαγεγραμμένη. Καθημερινά παλεύουν να βρουν τροφή, παλεύουν με αρρώστιες και στο τέλος χάνουν τη ζωή τους είτε από αυτές, είτε από ατυχήματα, είτε από βάναυσες συμπεριφορές.

Όπως τόνισε η κ. Κορτέση, η παράταξη «Ήλιδα 36» έχει ως στόχο από τις πρώτες κιόλας μέρες που θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου, να δώσει οριστική λύση στην κατάσταση αυτή. Με σχέδιο και λήψη δραστικών μέτρων, θα επιδιώξει τη διαχείριση του προβλήματος και θα φροντίσει τα αδέσποτα ζώα να τυγχάνουν σωστής μεταχείρισης.

Παράλληλα, θα στοχεύσει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, είτε με εκδηλώσεις είτε με παρουσία στα σχολεία, προκειμένου να «γεννάται» το αίσθημα της στοργικότητας, της ευθύνης και της αγάπης προς τους τετράποδους «φίλους» μας.

Τέλος, θα προσφέρει στους ευαισθητοποιημένους φιλόζωους πολίτες που μέχρι τώρα χρεώνονταν το έργο αυτό και με μεγαλείο ψυχής ξόδευαν χρόνο και χρήματα για να βοηθήσουν τα αδέσποτα, όλη την απαραίτητη βοήθεια ώστε να μη χρειαστεί ξανά να βρεθούν στη δύσκολη θέση να σώσουν κάποιο τραυματισμένο ζώο.

«Οφείλουμε, πέρα από το να παραδώσουμε μία φιλόξενη και ανεπτυγμένη πόλη στα παιδιά μας, να έχουμε δημιουργήσει και τις κατάλληλες συνθήκες ώστε και οι τετράποδοι φίλοι μας να ζουν αρμονικά δίπλα μας», κατέληξε η κ. Κορτέση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot