FOLLOW US: facebook twitter

Για 12η χρονιά «σαλπάρει» φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 28-09-2023 | Συντάκτης:

Διδάσκει πρωτίστως  Κοινωνική Αλληλεγγύη ενώ στηρίζεται σταθερά στην εθελοντική συμμετοχή μερικών ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών

Με τους καλύτερους οιωνούς, με χαμόγελο, αισιοδοξία και πρωτίστως με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ  Πύργου που συνεχίζει δυνατά για 12η χρονιά , να στηρίζει μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών με δωρεάν φροντιστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας  στα βασικά μαθήματά. Φέτος μάλιστα έχουν αναλάβει εθελοντικά πάντα την γραμματειακή υποστήρξη η Γιούλη Βασιλείου και η Γωγώ Ξενογιαννοπούλου.

Ο συντονιστής  και «ψυχή» του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου Χρήστος Αθανάσουλας μαζί με μια πλειάδα εθελοντών καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, βρίσκονται καθημερινά κοντά στους μαθητές τους, «στηρίζοντας- όπως ο ίδιος αναφέρει- τα παιδικά όνειρα»!

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο φβ ο κ. Αθανάσουλας δίνει το στίγμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα ήθελα καταρχήν να πω τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το Κοινωνικό φροντιστήριο Πύργου;

-Δεν είναι δημιούργημα κανενός κρατικού ούτε δημοτικού φορέα

-Δεν είναι επιχείρηση. Δεν είναι ΜΚΟ.

-Δεν είναι ΚΟΙΝΣΕΠ.

-Κανένας από εμάς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για αυτό που κάνει! ! !

-Δίνουμε ψυχή και εισπράττουμε χαρά και χαμόγελα από τα παιδιά που βοηθάμε.

Απίστευτο;…. Να όμως που είναι αληθινό!…

Έχουμε τη χαρά, για 12η ΧΡΟΝΙΑ, να εισπράττουμε την αγάπη και την υποστήριξη συμπολιτών μας (αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από το Εξωτερικό) που μας προσφέρουν τα καλά τους λόγια –λόγια κουράγιου- αλλά και γραφική ύλη και βοηθητικά βιβλία και μηχανολογικό εξοπλισμό δωρεάν)

Το κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου είναι μια ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, αποτέλεσμα της δράσης ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, τους οποίους συσπείρωσα για πρώτη φορά το 2012 και συσπειρώνω κάθε χρονιά…

Είναι αποτέλεσμα της συσπείρωσης κάθε χρόνο κάποιων λίγων δεκάδων ευαίσθητων εκπαιδευτικών… από τις εκατοντάδες που υπάρχουν…

Η λειτουργία του ξεκίνησε πριν 11 χρόνια με πολύ κόπο και πολύ αγώνα για να πειστεί η τότε δημοτική αρχή να μας παραχωρήσει ένα σχολικό κτίριο για τις απογευματινές ώρες –που ούτως ή άλλως θα ήταν κλειστό.

Η υποστήριξη της δημοτικής αρχής εξακολουθεί να υπάρχει διαρκώς και περιλαμβάνει την παραχώρηση σχολικής στέγης, ρεύματος, νερού, τηλεφώνου και internet και μας αρκεί αυτό.

Και κατά καιρούς μας παρέχει και γραμματειακή υποστήριξη και βοήθεια σε γραφική ύλη.

Όσοι μετέχουμε σε αυτό είμαστε ένα «ουράνιο τόξο», που βγήκαμε και βγαίνουμε στον ουρανό της πόλης μέσα στις καταιγίδες της τελευταίας 12ετίας.

«Ουράνιο τόξο» είμαστε και από την άποψη της πολιτικής πολυχρωμίας μας…

Μετέχουμε κάθε χρόνο καθηγητές, που ανήκουμε σε 3 γενιές…

Κάποιοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι από τους καλύτερους που δίδαξαν ποτέ στην Ηλεία και κάποιοι, γίνονται οι καλύτεροι…

Λειτουργούμε για να βοηθάμε μαθητές του ΛΥΚΕΙΟΥ

(Γενικού και Επαλ) που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία και το Εκπαιδευτικό Σύστημα στη χώρα μας δεν την παρέχει …και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια- Επιχειρήσεις για βοήθεια.

Αλλά πριν από όλα και πάνω από όλα ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!Ένα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είμαστε…

Μαθητές μας είναι παιδιά από τον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, τον ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ , τον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ αλλά και από τους δήμους ΗΛΙΔΑΣ και ΖΑΧΑΡΩΣ…

Προσπαθούμε να λειτουργούμε με αρχές αντίαυταρχικής εκπαίδευσης,

χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε κανονισμό λειτουργίας και πως κάποιες ελάχιστες φορές δεν έχουμε αναγκαστεί να απομακρύνουμε παιδιά και εκπαιδευτικούς που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν σε αυτό το υπέροχο πλαίσιο!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot