FOLLOW US: facebook twitter

Γεννημένος να γράφει ιστορία ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος!

Ημερομηνία: 04-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συλλέκτης χρυσών μεταλλίων και ιστορικών ρεκόρ στην ελληνική πάλη ο 17χρονος Πυργιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής

Του Κώστα Πλιάγκου – proinisports@gmail.com


Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος το “χρυσό” παιδί της ελληνικής πάλης, το “αγρίμι” όπως είναι το προσωνύμιό του, μετά το Ευρωπαϊκό στο Βουκουρέστι τον Ιούνιο του 2022 κατέκτησε και τον παγκόσμιο τίτλο στην ελληνορωμαϊκή πάλη, το απόγευμα της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό με τον Ιρανό Μοχαμαντιάν.

Ο Πυργιώτης πρωταθλητής έγραψε ιστορία για δεύτερη συνεχή χρονιά, και στο Παγκόσμιο της Τουρκίας, και σήκωσε ξανά ψηλά την ελληνική σημαία. Πέρυσι τον Ιούνιο έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στο στυλ την ελληνορωμαϊκής πάλης και φέτος στην Κωνσταντινούπολη έγινε ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής U17!

Ο Αρίωνας έχει αποδείξει πως είναι συλλέκτης χρυσών μεταλλίων και ιστορικών ρεκόρ και την Τετάρτη δεν μπορούσε να αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Απέναντι στον εξαιρετικό Ιρανό Μοχαμαντιάν χρειάστηκε να κάνει επική εμφάνιση και να επικρατήσει με ανατροπή 6-5! Κέρδιζε 3-0 στο πρώτο λεπτό, βρέθηκε να χάνει 5-3 στα μέσα του αγώνα, αλλά στα τελευταία 67 δευτερόλεπτα του αγώνα πήρε τρεις πόντους κι έκανε την τεράστια ανατροπή (6-5). Και μάλιστα, αγωνιζόμενος με οίδημα και αμυχή στο μέτωπο από τα μέσα του αγώνα, όταν ο Ιρανός με μια εντυπωσιακή κίνηση (ανατροπή και πτώση) πήρε 4 πόντους γράφοντας το 5-3. Ο Αρίωνας όμως δεν το έβαλε κάτω. Έμεινε ψύχραιμος, πείσμωσε και με καθαρό μυαλό και περίσσιο πάθος εκτέλεσε άλλη μια στροφή του αντιπάλου, γύρισε… τούμπα τον αγώνα (6-5) κι έφτασε στη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, πανηγυρίζοντας με όλη του την ψυχή μέσα στην Πόλη.

Ο εθνικός ύμνος μέσα στην Κωνσταντινούπολη σε έναν τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών του και φυσικά έκανε άπαντες στην Ηλεία και σε ολόκληρη την Ελλάδα να νιώσουν μεγάλη υπερηφάνεια.

Το παιδί-θαύμα του Π.Σ. Τιτάν Πύργου, το «λιοντάρι» που έχει αναθρέψει με αφοσίωση, υπομονή και πολύ σκληρή δουλειά ο πατέρας και προπονητής του, ο μεγάλος Αλέξης Κολιτσόπουλος, είναι το παρόν και το μέλλον της ελληνικής πάλης. Είναι ο αθλητής που τα επόμενα χρόνια θεωρείται σίγουρο πως θα συνεχίσει να συλλέγει ευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια. Και γιατί όχι να μην φτάσει στην μέγιστη διάκριση, σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, που είναι και ο μεγάλος του στόχος. Έναν στόχο που έχει θέσει από πέρυσι όταν πήρε το ευρωπαϊκό και που θέλει να τον πετύχει για τον πατέρα του, στον οποίο χρωστά αυτό που είναι ως αθλητής, όπως λέει χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot