FOLLOW US: facebook twitter

Γενικό μπλακ-άουτ στην Κούβα – Έκλεισαν σχολεία και βιομηχανίες

Ημερομηνία: 19-10-2024 | Συντάκτης:
αυτοκίνητο περνά μπροστά από μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κούβα | Ap photo

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ακύρωσαν όλες τις «μη ζωτικές» κρατικές υπηρεσίες. Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο.

Tο δίκτυο του ηλεκτρικού στην Κούβα τέθηκε εκτός λειτουργίας, αφού ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα όλο το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας έκλεισε τα σχολεία και όσες βιομηχανίες δεν θεωρούνται απολύτως αναγκαίες, ενώ έστειλε στο σπίτι τους, τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ενέργεια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Antonio Guiteras (το μεγαλύτερο της χώρας), τέθηκε εκτός λειτουργίας, προκαλώντας πλήρη διακοπή του δικτύου και αφήνοντας περίπου 11 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να ακυρώσουν όλες τις «μη ζωτικές» κρατικές υπηρεσίες. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, θα μείνουν κλειστά μέχρι την Κυριακή. Δόθηκε επίσης εντολή να σταματήσουν οι ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών κέντρων. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μόνο οι βασικοί υπάλληλοι των κρατικών υπηρεσιών τροφίμων και υγείας θα πρέπει να παρουσιαστούν στην εργασία τους.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο. 

Αναδημοσίευση από efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot