FOLLOW US: facebook twitter

«Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ η χερσαία ζώνη στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 22-12-2023 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε η μεταφορά του έργου με προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 θα ενταχθεί ως έργο «γέφυρα» (Phasing) η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Θανάση Μαυρομμάτη, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Πρωινής».

Το έργο θα ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο με προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τον άξονα «Προώθηση Κινητικότητας-Θαλάσσιες Μεταφορές»  που αφορά τα τμηματοποιημένα έργα.

Το νέο Τεχνικό Δελτίο του προτεινόμενου έργου, το οποίο θα δημιουργηθεί μέσω της πλατφόρμας ΟΠΣ, με όλα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν (όπως Έγκριση μελέτης, Απόφαση Μ.Π.Ε., συμβατικά τεύχη δημοπράτησης κλπ ) περιλαμβάνει εργασίες που απαιτούνται για την αναβάθμιση χερσαίας ζώνης λιμένα Κατάκολο.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης με ρύθμιση της κυκλοφορίας, η αναβάθμιση της ασφάλειας του λιμένα κατά την είσοδο των τουριστών των κρουαζιεροπλοίων με κατασκευή κτιρίου Schengen για την τήρηση του κώδικα Ασφαλείας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS) και η αναβάθμιση του χώρου υποδοχής με κατασκευή κτιρίου υποδοχής επιβατών και διοίκησης καθώς και χώροι εκθέσεων-πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακοστρώσεις, χώροι πρασίνου, κατασκευή καλαίσθητων παγκακίων και καλαίσθητου φωτισμού της περιοχής καθώς και θέσεις παροχής δωρεάν WiFi.

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2022, όταν και έγινε αποδεκτό το περιεχόμενο της Ειδικής Δήλωσης της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος