FOLLOW US: facebook twitter

Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε Αρκούδι, Θίνες και Γλύφα

Ημερομηνία: 03-08-2023 | Συντάκτης:

Τρεις, οι βραβευμένες παραλίες στο Δήμο Πηνειού

Μαρίνος: Με σεβασμό στους λουόμενους και το περιβάλλον


Τρείς Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν στις παραλίες Αρκούδι, Θίνες Βαρθολομιού και Γλύφα του Δήμου Πηνειού, τον μοναδικό Δήμο στην Ηλεία με τρεις βραβευμένες παραλίες.

Οι τελετές ανάρτησής τους έγιναν τις προηγούμενες μέρες με την συμμετοχή του Δημάρχου Κ. Ανδρέα Μαρίνου, του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ. Βασιλόπουλου, του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και λουομένων.

Πρωταγωνιστές στις λιτές εκδηλώσεις ανάρτησης οι ναυαγοσώστες που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στους λουόμενους. Στην παραλία Θινών, οι ναυαγοσώστες έκαναν επίδειξη ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι λουόμενοι. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν τουλάχιστον δύο σωτήριες επεμβάσεις των ναυαγοσωστών προς λουόμενους που κινδύνευαν.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεχούς διάκρισης των παραλιών του Δήμου Πηνειού από το 2019, γεγονός που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Συγκεκριμένα στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε :

«Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Πηνειού  βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των οργανωμένων ακτών της Ελλάδας, με 3  παραλίες μας , τις Θίνες Βαρθολομιού, το Αρκούδι και την Γλύφα, να κερδίζουν Γαλάζια Σημαία. Πιστοποιούμε έτσι ότι αποτελούμε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με σεβασμό στους λουόμενους και το περιβάλλον.  Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συλλογικής προσπάθειας της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Κολοκατίνη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Μαφρέδα , της αντιδημάρχου για θέματα Τουρισμού Χριστίνας Βρυώνη  και της συνεργάτιδάς της Γεωργίας Δάμα και του αντιδημάρχου Διοικητικών Σίμου Μάλλιαρη. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με τρεις Γαλάζιες Σημαίες και στόχος είναι να αποκτήσουμε και τέταρτη».

Ο  αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος που παρευρέθη στις τελετές ανάρτησης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλώντας τον κόσμο να επιδεικνύει σεβασμό στο Περιβάλλον.       

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε  το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου, ενώ ο πρόεδρός του κ. Δημ. Βασιλόπουλος είχε αναλάβει τον συντονισμό και την παρουσίαση. «Οι Γαλάζιες Σημαίες στις τρεις παραλίες του Δήμου δείχνουν το επίπεδο πολιτισμού των λουομένων που τις επισκέπτονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot