FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Παναγούλιας για 30 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία: «Η Περιφέρεια έδειξε τον σωστό δρόμο»

Ημερομηνία: 25-06-2024 | Συντάκτης:

-«Το Υπουργείο Υγείας να φέρει τώρα προσωπικό»

Με δήλωσή του ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα υγείας στην Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Παναγούλιας, αναφέρει τα εξής:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και με μια χρηματοδότηση που πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ (4,6 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία της Ηλείας), προχώρησε στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής στα νοσοκομεία όλης της Π.Δ.Ε. Ανταποκρινόμαστε έτσι στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων υγείας στην Περιφέρεια και ειδικά στην Π.Ε. Ηλείας, όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση θα συμβάλει αναμφίβολα στην εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας της Περιφέρειάς μας. Όμως, η υλικοτεχνική υποδομή που θα εξασφαλιστεί με τις παραπάνω πιστώσεις, δεν αρκεί για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα και τα νοσοκομεία μας χρειάζεται απαραιτήτως επιπλέον ιατρικό – παραϊατρικό προσωπικό και την ευθύνη των ανάλογων προσλήψεων έχει το Υπουργείο Υγείας.

Η Περιφέρεια, με την πρωτοβουλία της αυτή, έδειξε τον σωστό δρόμο για καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων μας. Περιμένουμε αναλόγως από το Υπουργείο Υγείας και κάθε συναρμόδιο φορέα να πράξουν τα δέοντα για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με προσωπικό που τόσο έχουν ανάγκη, ιδίως οι μονάδες της Ηλείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος