FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπουλος: «Με σχέδιο και δουλειά μπορούμε να πάμε την Ολυμπία πιο ψηλά»

Ημερομηνία: 09-08-2023 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα με μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Λάλα, παρουσιάζοντας το όνομα και τους πρώτους υποψηφίους του Συνδυασμού του


«ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά!» είναι το όνομα του Συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, το οποίο παρουσιάστηκε, μαζί με τα πρώτα 103 πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Λάλα.

«Το ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά υποδηλώνει τη βούλησή μας για συνέχιση της ανοδικής πορείας του τόπου μας, για μια Ολυμπία αντάξια του ονόματός της, της ιστορίας της και των κατοίκων της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος, στον κατάμεστο χώρο του «Lalas Village», δίνοντας το σύνθημα εκκίνησης του προεκλογικού αγώνα.

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στις μέχρι τώρα προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής στα τέσσερα σχεδόν χρόνια θητείας της: «Παρά τις δύσκολες περιόδους της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, του πληθωρισμού και της οικολογικής και οικονομικής καταστροφής των πυρκαγιών που έπληξαν το 2021 την Ολυμπία, υπήρξαμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Κανένας άλλος δεν αντιμετώπισε τόσο δύσκολες συνθήκες στα πρώτα 2 χρόνια της θητείας του και κανείς άλλος δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε τόσο δύσκολους καιρούς με υποστελέχωση, παντελή έλλειψη μελετών, σχεδιασμού και διεκδικήσεων από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές».

«Διεκδικήσαμε κάθε πιθανή χρηματοδότηση»

Και ο κ. Γεωργιόπουλος συνέχισε: «Διεκδικήσαμε κάθε πιθανή χρηματοδότηση. Με πρόγραμμα, όραμα και προσήλωση στον στόχο και δικαιωθήκαμε στον απόλυτο βαθμό σχεδιάζοντας έργα, εντάσσοντας και υλοποιώντας τα κάθε ημέρα. Έργα που βελτιώνουν την εικόνα του Δήμου, λύνουν τα προβλήματα των βασικών υποδομών, αλλάζουν την ζωή όλων μας.

Και όλα αυτά όταν το ΕΣΠΑ μετατέθηκε δύο χρόνια αργότερα, το ΠΔΕ καθηλώθηκε λόγω της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης, το «Αντώνης Τρίτσης» από 2,5 δις μειώθηκε αρχικά στα 800 εκατ. ευρώ για όλη τη χώρα και γενικά σ’ ένα πλαίσιο αναστολής και αναπροσαρμογής κάθε αναπτυξιακού και οικονομικού προγραμματισμού.

Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε μια καθημερινότητα δύσκολη. Πολύ γρήγορα οι δημότες μας αντιλήφθηκαν βελτιώσεις στο φωτισμό, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, σε μικρά έργα που τα είχαν ανάγκη, στην αγροτική οδοποιία, στην εσωτερική οδοποιία, τους συνδετήριους δρόμους, στον εξηλεκτρισμό των αγροτικών & κτηνοτροφικών μονάδων. Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε ξεχασμένα μικρά Εργαλεία όπως η ΣΑΤΑ τα οποία αναζητούσε ο κόσμος χρόνια και μένανε αδρανή. Όλα αυτά και άλλα πολλά τα πετύχαμε, βεβαίως υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη γι’ αυτό θέλουμε κάθε μέρα να κουβεντιάζουμε μαζί σας να σας ακούμε για να μπορέσουμε να συντονίσουμε το βήμα μας με το δικό σας και με τις ανάγκες σας».

3ος Δήμος σε χρηματοδοτήσεις στην Περιφέρεια

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε: «Παραλάβαμε έναν Δήμο χωρίς όραμα και όμως σταθήκαμε ισχυροί και δυνατοί. Και πετύχαμε να εντάξουμε και να υλοποιούμε έργα 57 εκατ. ευρώ σε μόλις 4 χρόνια, όσα δεν υλοποίησε κανείς τα προηγούμενα 15 χρόνια. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, πληθυσμιακά τρίτος από το τέλος στους 19 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι τρίτος σε χρηματοδοτήσεις, μόνο πίσω στην Πάτρα των 230.000 κατοίκων και του Αγρινίου των 100.000 κατοίκων! Είμαστε ο μόνος Δήμος της Ηλείας που εντάχθηκε ταυτόχρονα σε δύο μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία του Περιφερειακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας μια ΟΧΕ (μαζί με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων & Ζαχάρως) και μια ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) μαζί με τους Δήμους Πύργου & Ήλιδας, με δυνατότητα διασφάλισης 30-35 εκ. ευρώ μέσα στην επόμενη εξαετία».

«Η Ολυμπία σε σταυροδρόμι ανάπτυξης»

Ο κ. Γεωργιόπουλος ακολούθως τόνισε ότι η Ολυμπία βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και στη μεγαλύτερή της ευκαιρία στη σύγχρονη εποχή: «Εάν αυτή την ευκαιρία τη χάσουμε θα είναι ευθύνη δική μας, της Δημοτικής Αρχής, των τοπικών αρχών, της Ηλείας ολόκληρης, της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης. Εμείς δίνουμε μία υπόσχεση: Είμαστε ήδη προετοιμασμένοι. Θα συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε ακόμα καλύτερα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα με σοβαρότητα και συνέπεια για να μη χάσουμε το τρένο της νέας εποχής για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας».

Και πρόσθεσε: «Διεκδικήσαμε και πήραμε ένα Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης που μόνο η Βόρεια Εύβοια έχει κάτι αντίστοιχο και που η Ολυμπία δεν το πήρε το 2004 ούτε το 2007. Το πρόγραμμα που λέγεται “Ηλεία 2030 με την Ολυμπία στο επίκεντρο” είναι η βάση μας, είναι η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης και των κυβερνήσεων του μέλλοντος και είναι θεσμική και χρηματοδοτική δέσμευση, με προτεραιότητες όπως:

  • Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικιστικού και του περιβάλλοντος χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Η Ολυμπία με τα δύο κτιριακά της αποθέματα τον Απόλλωνα και τον Ξένιο Δία μπορεί γρήγορα να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού και ένα και μία εστία Παιδείας.
  • Το αθλητικό μας κέντρο, δύσκολη -ομολογώ- διεκδίκηση όμως θα το παλέψουμε και με τη βοήθεια Ολυμπιακών Θεσμών, της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ολυμπιακής Ακαδημίας.
  • Το πάρκο Ολυμπιονικών.
  • Το δρυόδασος Φολόης, τους καταρράκτες Νεμούτας , το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τα δάση του Λασιώνα, το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Δίβρης. Ήδη έχουμε ένα πρόγραμμα μονοπατιών για τη Φολόη και διεκδικούμε και ένα δεύτερο για Λασιώνα – Λαμπεία.
  • Θέτουμε την ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Σχεδιάζουμε την ψηφιακή μετάβαση και τη στροφή στην κυκλική οικονομία.
  • Ενισχύουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναβαθμίζουμε τη δημόσια διοίκηση, είμαστε κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους.
  • Ενθαρρύνουμε την υγιή καινοτόμο επιχειρηματικότητα δημιουργώντας μια νέα γενιά οικονομικών δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν και τα χωριά μας και όλα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας.

Και λέμε ότι η Ολυμπία είναι το άρμα που μπορεί να τραβήξει πολλούς στην ανάπτυξη όλου του τόπου, για να δώσει νέα πνοή, θέσεις εργασίας, προοπτική στους νέους ανθρώπους».

«Ξαναπροσπαθούν τις ανίερες συμμαχίες του 2019»

Προς το τέλος της ομιλίας του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα πολιτικά χαρακτηριστικά του προεκλογικού αγώνα, λέγοντας: «Πρέπει να δούμε ποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις, ποιος μπορεί να εγγυηθεί την πρόκληση προς το 2030, ποια παράταξη έχει αποδείξει εμπράκτως πως έχει διαχειριστεί αποτελεσματικά τα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου. Μέχρι χθες ήξερα ότι έχω δύο ανθυποψηφίους που διέδιδαν την αυτάρκεια τους, τη δυναμική τους. Από σήμερα έκαναν ολοφάνερο τον πανικό τους και αποφάσισαν να ξαναπροσπαθήσουν τις ανίερες συμμαχίες του 2019.

Θα πάρουν από σας την ίδια απάντηση που πήραν και το 2019. Και θα την πάρουν για ένα λόγο: γιατί όλοι εσείς ξέρετε ότι κάποιοι τα εξυφαίνουν όλα αυτά. Πίσω από τα πρόσωπα του προσκηνίου υπάρχουν και πρόσωπα του παρασκηνίου που κινούν τα νήματα και λυπάμαι για αυτούς που φέρονται επικεφαλής και αποδέχονται να είναι χειραγωγούμενοι προσώπων γνωστών – αγνώστων και επιτήδειων. Πρέπει να μάθουν ότι η Ολυμπία είναι βαρύ όνομα, έχει βαριά ιστορία, να το πω και ποδοσφαιρικά έχει και βαριά φανέλα, πρέπει να μπορεί κανείς να έχει τις πλάτες να τη σηκώσει. Δεν μπορούν να τη σηκώσουν άνθρωποι που δεν έχουμε ακούσει ούτε τη φωνή τους 12 χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που δεν έχουν μία πρόταση, που ακόμα και τώρα στα κοινά προγράμματα ψελλίζουν αοριστίες, γενικολογίες, πράγματα του συρμού. Εμείς καταθέτουμε πρόγραμμα συγκεκριμένο, κοστολογημένο και με βεβαιότητα χρηματοδότησης. Σας ανέπτυξα τον απολογισμό μας και το πρόγραμμά μας για την επόμενη πενταετία, για την Ολυμπία του 2030».

«Ψηφοδέλτιο νίκης, γνώσης & εμπειρίας»

Και κατέληξε: «Καταθέτουμε σήμερα μπροστά σας ένα ψηφοδέλτιο νίκης αλλά πριν από όλα ένα ψηφοδέλτιο γνώσης & εμπειρίας, με αυτοδιοικητική ιστορία, αλλά ταυτόχρονα ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και απόψεις, με νέο αέρα και με διάθεση για δουλειά. Νέα παιδιά που αγαπούν τον τόπο τους, που επέλεξαν να μείνουν εδώ να δουλέψουν, να παλέψουν μαζί μας σε αυτό τον τόπο γιατί πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στις δυνάμεις του τόπου μας. Σήμερα λοιπόν ενώνουμε δυνάμεις μαζί σας. Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον, με γνώση, με εμπειρία, με νέες ιδέες, για να συνεχίσουμε για μία νέα πενταετία έργων και δημιουργίας, για ένα δήμο για όλους, ενωμένο και ισχυρό, με τον Δημότη στο επίκεντρο, για μια Ολυμπία των ονείρων μας, μια Ολυμπία πιο ψηλά, μια Ολυμπία του 2030».

23 νέοι υποψήφιοι με τον Γ. Γεωργιόπουλο

Στους ήδη ανακοινωθέντες 83 υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» του Γιώργου Γεωργιόπουλου, προστέθηκαν άλλοι 23 που είναι:

  1. Αλεξόπουλος Αλέξιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  2. Αναγνωπούλου Νικολία, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  3. Αργυρόπουλος Χρήστος, Αστυνομικός
  4. Ασημακοπούλου Νεκταρία, Σεφ
  5. Γεωργακόπουλος Ιωάννης, Μαθηματικός
  6. Γκόβας Ιωάννης, Οικονομολόγος
  7. Δημητρόπουλος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος
  8. Δημητρόπουλος Μανώλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  9. Καρκούλια Βασιλική, Οικιακά
  10. Κόλλιας Γεώργιος, Συνταξιούχος
  11. Κοσκινά – Θανοπούλου Κατερίνα, Ιδιωτικός  Υπάλληλος       
  12. Λαγγαδινού ζωή, Οικιακά
  13. Μαρκοπούλου Θεοδώρα, Αισθητικός
  14. Μαρτζάκλη Όλγα, Ιδ. Υπάλληλος
  15. Μιχαλόπουλος Σπυρίδων, Πρόεδρος Κοινότητας Ορεινής
  16. Μπαρλαμά Χαρίκλεια (Λιλίκα), Υπάλληλος ΥΠΠΟ
  17. Ντέλης Ανδρέας, Πρώην Υπάλληλος ΟΤΕ
  18. Σπυροπούλου Εύα, Ψυχολόγος
  19. Σταυρουλόπουλος Αντώνιος, Κτηνοτρόφος
  20. Συκωτάκη Νίκη, Φοιτήτρια Νοσηλευτικής
  21. Τσάγκλας Ιωάννης, Υπάλληλος Λιμενικού Σώματος
  22. Τσαπάρας Ηλίας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  23. Χρονόπουλος Ιωάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot