FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Τα σενάρια για τον υποβιβασμό

Ημερομηνία: 06-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά την απόφαση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, η ΕΠΟ δεν έχει πάρει ακόμη την τελική της απόφαση για το τι θα γίνει αναφορικά με τον υποβιβασμό των ομάδων. Έτσι, κυκλοφορούν διάφορα σενάρια με αφορμή το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Γ΄ Εθνική.

Το πρώτο σενάριο θέλει όλες τις ομάδες να παραμένουν στην κατηγορία, ένα σενάριο όμως που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καθώς θα μιλάμε τη νέα σεζόν για μια Γ΄ Εθνική με πάρα πολλούς ομίλους, μια παλιά Δ΄ Εθνική-Περιφερειακό πρωτάθλημα, που είχε ακόμα και 12 ομίλους!

Το δεύτερο σενάριο λέει να υποβιβαστούν οι ομάδες που δεν έχουν μαθητικές ελπίδες για την παραμονή, αλλά και αυτές που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα. Ένα σενάριο που φαντάζει λογικό, καθώς αν εξαιρέσουμε τον κρητικό όμιλο, σε όλους τους υπόλοιπους ομίλους απέμεναν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και σε κάθε όμιλο υπήρχαν ομάδες που είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά. Αναφορικά με τον 7ο Όμιλο, σε αυτή την περίπτωση, θα υποβιβαστούν, Πανηλειακός, Παναργειακός και Ολυμπιακός Ζαχάρως.

Ένα άλλο σενάριο είναι να πέσουν από τη Γ΄ Εθνική οι ομάδες που βρίσκονται από τη 10η θέση και κάτω. Από τον 7ο Όμιλο δηλαδή θα πέσουν Διαγόρας, Πανγυθεατικός, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Παναργειακός και Πανηλειακός. Ο Διαγόρας όμως έχει ένα ματς λιγότερο σε σχέση με τις άλλες ομάδες της ουράς (αυτόν με το Ναύπλιο που είχε αναβληθεί) και μια τέτοια απόφαση θα ήταν άδικη γι’ αυτόν.

Τέλος, υπάρχει και το πιθανό σενάριο να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή από τον 7ο ο Πανγυθεατικός, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ο Παναργειακός και ο Πανηλειακός.

Ίσως και εντός της εβδομάδας αποφασιστεί τι θα γίνει τελικά με τον υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος