FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Σενάριο οριστικής διακοπής!

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Φημολογία περί ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος ως έχει, αν η αναστολή συνεχιστεί και μετά το Πάσχα

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Από το βράδυ της Δευτέρας κυκλοφορεί το σενάριο πως η Γ΄ Εθνική θα διακοπεί οριστικά, αν η αναστολή του πρωταθλήματος συνεχιστεί και πέρα από το Πάσχα. Όσο η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται και εμφανίζονται καθημερινά νέα κρούσματα, λογικό είναι να παίρνει παράταση η αναστολή των πρωταθλημάτων. Μάλιστα, κάποιοι γιατροί αναφέρουν πως ο ιός θα συνεχίσει να «προελαύνει» και τις ημέρες του Πάσχα. Αν γίνει πράξη αυτό, τότε η αναστολή των αγώνων θα φτάσει μέχρι και τον Μάιο. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, δεν αποκλείεται να αποφασίσει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Μια εξέλιξη που φαντάζει φυσιολογική καθώς οι ομάδες θα έχουν κλείσει δύο μήνες παντελούς απραξίας και θα είναι πολύ δύσκολο να ανασυγκροτηθούν άμεσα, να μαζέψουν τους παίκτες και κυρίως τους ξένους που έχουν ήδη φύγει για την πατρίδα τους και επίσης να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής και γενικότερα αγωνιστικής κατάστασης. Αυτό λέει το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως μεταξύ των σωματείων της Γ΄ Εθνικής.

Αποχαιρέτησε ο Τσίρκοβιτς

Προς επίρρωση του σεναρίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας, Μίκι Τσίρκοβιτς, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου αποχαιρέτησε τη Διοίκηση, τους παίκτες και τους φίλους του ΠΑΟΒ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έγραψε χαρακτηριστικά: «Τελικά θα μείνει απωθημένο το Κύπελλο για μένα με τον ΠΑΟ Βάρδας. Δεν πειράζει… Όμως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παλικάρια που συνεργάστηκα 4 μήνες φέτος και κατάφεραν να έχουν την ομάδα άλλη μια χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Βάρδας, στη Διοίκηση του κ. Λέντζα και του κ. Νικολάου, στους φίλους τους ΠΑΟ Βάρδας. Καλή συνέχεια και εύχομαι κάποια στιγμή να πάρετε επιτέλους το Κύπελλο Ηλείας. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια Μπάρτσα».

Η τελική κατάταξη

Τι γίνεται όμως με την τελική κατάταξη στους ομίλους; Σύμφωνα με αυτό που φημολογείται από τη Δευτέρα, η τελική κατάταξη θα είναι ως έχει αυτή τη χρονική στιγμή. Ο πρώτος κάθε ομίλου τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι ο πρωταθλητής και οι έξι τελευταίες ομάδες θα είναι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Εντούτοις, δεν έχουν όλες οι ομάδες ίδιο αριθμό αγώνων καθώς κατά την 23η αγωνιστική είχαν αναβληθεί τρεις αγώνες και συγκεκριμένα οι ΠΑΟΒ-Ερμιονίδα, Διαγόρας Βραχνεΐκων-Ναύπλιο και Τσιλιβή-Ζάκυνθος. Μάλιστα, το αποτέλεσμα του αγώνα του Διαγόρα, δύναται να επηρεάσει την τελική κατάταξη καθώς με νίκη αφήνει πίσω του το Διαβολίτσι και τη Θύελλα και σώζεται! Οπότε, κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς δεν είναι δίκαιο να επικυρωθεί μια βαθμολογία όταν υπάρχουν αναβληθέντες αγώνες και δεν είναι ίσος ο αριθμός παιχνιδιών για όλες τις ομάδες. Ο ΠΑΟ Βάρδας, πάντως, είναι ασφαλής με τους 33 βαθμούς που έχει, ακόμα κι αν δεν διεξαχθεί το ματς με την Ερμιονίδα ή γίνει και ηττηθεί.

Ένα άλλο ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει με τα μπαράζ ανόδου, όπου σύμφωνα με την προκήρυξη, ο πρώτος κάθε ομίλου συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου, απ’ όπου θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερις ομάδες από τις οχτώ συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί κι ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί σχετικά με την τελική κατάταξη. Το σενάριο λέει ότι θα προβιβαστεί η πρώτη από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, ούτως ώστε τη νέα σεζόν να έχουμε μια νέα Δ΄ Εθνική, με πολλούς ομίλους, όπως γινόταν παλιότερα! Ο χρόνος θα δείξει τι θα αποφασιστεί τελικά από το Υπουργείο Αθλητισμού και την Ε.Π.Ο..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος