FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Η μάχη της παραμονής

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για να ανανεώσουν την συμμετοχή τους στην κατηγορία

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής στον 9ο Όμιλο και η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία κορυφώνεται. Όπως είναι τώρα η βαθμολογία, ούτε ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή! Η κορυφή είναι αυτή τη στιγμή στους 18 βαθμούς (Παναιγιάλειος) και η επικίνδυνη ζώνη στους 13 (Αίας, Αχαϊκή, Εθνικός Σκουλικάδου). Πάμισος (9 βαθμοί), Παλληξουριακός (7) και Θύελλα (5) δεν έχουν ελπίδες παραμονής, ενώ το Τσιλιβή έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά (2 βαθμοί). Ως εκ τούτου, απομένει μια θέση για να συμπληρωθεί η πεντάδα που θα υποβιβαστεί.

Η ιστορική ομάδα του Αιγίου αναμένεται να βρει ένα βαθμό που της λείπει για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στα δύο ματς που της απομένουν με ΠΑΟΒ εντός και Διαγόρα εκτός.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟ Βάρδας έχει 17 βαθμούς και για να είναι απολύτως σίγουρος θέλει δύο βαθμούς στα δύο εκτός που έχει να δώσει με Παναιγιάλειο και Ναυπακτιακό, και ανήκει και αυτός στα φαβορί για να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική.

Τρίτη είναι η Ζάκυνθος (16 βαθμοί), που όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά είναι και το φαβορί για την πρωτιά καθώς έχει 4 ματς να δώσει λόγω της αναβολής του εκτός έδρας αγώνα με τη Θύελλα και επιπλέον έχει βατό πρόγραμμα (Παλληξουριακό και Αχαϊκή εντός, Πάμισο εκτός).

Στους 16 βαθμούς είναι άλλες δύο ομάδες: το Διαβολίτσι που έχει Πάμισο και Διαγόρα εντός και Αχαϊκή εκτός και ο Διαγόρας που έχει Αχαϊκή και Παναιγιάλειο εντός και Διαβολίτσι εκτός. Αμφότερες έχουν τις πιθανότητες υπέρ τους για την παραμονή, ποντάροντας στην έδρα τους.

Στους 15 βαθμούς είναι ο Ναυπακτιακός, που έχασε το τρένο της πρωτιάς στη Γαστούνη, αλλά αναμένεται να ανανεώσει τη συμμετοχή του στην κατηγορία καθώς έχει να παίξει με Εθνικό Σκουλικάδου και ΠΑΟΒ εντός και με το υποβιβασμένο Τσιλιβή εκτός.

Στην πιο δύσκολη θέση η Αχαϊκή

Τα… ζόρια ξεκινούν από δω και πέρα, με τρεις ομάδες να ισοβαθμούν στα όρια της ζώνης με 13 βαθμούς, Αίας, Αχαϊκή, Εθνικός Σκουλικάδου και μία εξ αυτών θα ακολουθήσει τις άλλες τέσσερις ομάδες που δεν έχουν ελπίδες παραμονής. Ο Αίας έχει βατό πρόγραμμα και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις άλλες δύο (13-9 έναντι 6-5 και 10-11 αντίστοιχα), καθώς το πρώτο σενάριο στις ισοβαθμίες είναι η διαφορά τερμάτων, εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση και τέλος η καλύτερη άμυνα. Η ηλειακή ομάδα έχει να παίξει με τρεις ομάδες που έχουν σχεδόν υποβιβαστεί, με Θύελλα και Πάμισο εντός και Παλληξουριακό εκτός κι έτσι έχει τον πρώτο λόγο για παραμονή. Η Αχαϊκή του Γαστουναίου τεχνικού Αλέξη Γαβριλόπουλου καλείται να κάνει την υπέρβαση, αφού έχει δύο ματς εκτός να δώσει με Διαγόρα και Ζάκυνθο την τελευταία αγωνιστική και ένα εντός με Διαβολίτσι. Τέλος, ο Εθνικός έχει και αυτός καλό πρόγραμμα, αφού μετά το ταξίδι στη Ναύπακτο, έχει στην έδρα του δύο ομάδες που έχουν σχεδόν υποβιβαστεί, τη Θύελλα Πατρών και τον Παλληξουριακό. Στην πιο δύσκολη θέση, δηλαδή, είναι η Αχαϊκή, με βάση το πρόγραμμα κάθε ομάδας.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στον 9ο Όμιλο, όπου κανείς, όμως, δεν μπορεί να προδικάσει την τελική έκβαση, καθώς οι εκπλήξεις που έχουν γίνει από την επανέναρξη και μετά είναι αρκετές.

Πάντως, οι δύο ηλειακές ομάδες, ΠΑΟΒ και Αίας, έχουν υπέρ τους τις πιθανότητες να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική.

 

Η βαθμολογία

(Σε 10 αγώνες)

Παναιγιάλειος  11-7  18

——————————–

ΠΑΟ Βάρδας 9-7  17

Ζάκυνθος 12-6  16

Διαγόρας 12-10  16

Διαβολίτσι 12-10  16

Ναυπακτιακός  14-6 15

Αίας 13-9  13

Αχαϊκή  6-5  13

—————————————-

Εθνικός Σκουλ.  10-11  13

Πάμισος 5-8  9

Παλληξουριακός  4-9  7

Θύελλα 6-13  5

Τσιλιβή  4-17  2

*Θύελλα και Ζάκυνθος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος