FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: 143 ομάδες σε 9 ομίλους

Ημερομηνία: 22-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

 Σε μια ακόμη… διόρθωση προχώρησε η ΕΠΟ σχετικά με τη Γ’ Εθνική. Εφόσον η σεζόν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω κορονοϊού, η Εκτελεστική Επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο και των τρίτων ομάδων των πρώτων κατηγοριών των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθήνας, Πειραιά, Μακεδονίας), αλλά και των δεύτερων ομάδων των ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις.

Με τα νέα δεδομένα, οι ομάδες που παίρνουν επίσης το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική είναι οι Ηλιούπολη, Α.Ο. Καραβάς, Α.Ε. Ευόσμου, Ελασσόνα και Αχαΐκή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις 143. Αυτό σημαίνει πως είναι σίγουρη η αύξηση των ομίλων σε 9. Παράλληλα, όσες πρωταθλήτριες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄  Εθνική, δικαίωμα αποκτούν οι δευτεραθλήτριες. Και ήδη η Α.Ε. Αμπελοκήπων από τη Δράμα έχει εκφράσει την αδυναμία της να αγωνιστεί στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

Αναφορικά με τον όμιλο των ηλειακών ομάδων, πάμε για 16 ομάδες, αλλά εφόσον οι ομάδες της Πελοποννήσου μαζί με αυτές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς είναι συνολικά 21, δύο Ενώσεις αναμένεται να είναι σε άλλον όμιλο και ίσως με ομάδες νησιών. Η Αχαΐα και η Ηλεία πιθανόν να μην είναι σε αυτές τις Ενώσεις καθώς είχαν μπει σε όμιλο με ομάδες της Ρόδου τη σεζόν 2018-2019.

Οι 21 ομάδες της Πελοποννήσου και των νησιών

ΕΠΣ Ηλείας: ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης

ΕΠΣ Αχαΐας: Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Παναιγιάλειος, Αχαϊκή

ΕΠΣ Μεσσηνίας: Διαβολίτσι, Πάμισος

ΕΠΣ Λακωνίας: Π.Σ. Σπάρτη, Πανγυθεατικός, Άρης Σκάλας

ΕΠΣ Αρκαδίας: Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς

ΕΠΣ Αργολίδας: Ναύπλιο, Ερμιονίδα, Κορωνίδα Κοιλάδας

ΕΠΣ Κορινθίας: Ατρόμητος Χιλιομοδίου

ΕΠΣ Ζακύνθου: Ζάκυνθος, Τσιλιβή, Εθνικός Σκουλικάδου

ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης: Παλληξουριακός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος