FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ε.Π. Ηρακλής: Δυνατή μεταγραφή Μπάμπη Κωνσταντόπουλου

Ημερομηνία: 12-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου ανακοίνωσε την μεταγραφή του 35χρονου Πυργιώτη φόργουορντ, Μπάμπη Κωνσταντόπουλου, που ξεκίνησε τη σεζόν στο Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας και πριν λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος.
Ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων και πιο ικανών αθλητών που έχει αναδείξει το ηλειακό μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία, έχοντας διαγράψει μακρόχρονη και αξιοσημείωτη πορεία στα γήπεδα της ΕΣΚΑΗ και όχι μόνο, συμφώνησε να επιστρέψει στην ομάδα του Πύργου, ενισχύοντας με την εμπειρία, την εκτελεστική δεινότητα και την αμυντική του προσήλωση την φετινή προσπάθεια του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ.
Ο πολύπειρος αθλητής ανδρώθηκε μπασκετικά μέσα από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή φτάνοντας μέχρι το ανδρικό τμήμα και αποτελώντας πολύτιμο συντελεστή στις διαδοχικές ανόδους της ομάδας του Σάκη Διαμαντόπουλου από την Γ΄ ΕΣΚΑΗ έως και την Α1 ΕΣΚΑΗ. Ακολούθως, συνέχισε την καριέρα του στην Αθήνα και τον Α.Ο. Αρδηττού με τον οποίο αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχε επίσης στην προεπιλογή της Εθνικής Εφήβων. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ηλεία αγωνιζόμενος στον Κόροιβο Αμαλιάδας με τον οποίο κατάφερε να φτάσει μέχρι την Α2 Εθνική, διατελώντας μάλιστα αρχηγός της αμαλιαδίτικης ομάδας.
Ακολούθως μετακινήθηκε στον Γ.Α.Σ. Πανηλειακό, όπου υπήρξε ηγετικό στέλεχος στην πορεία της πυργιώτικης ομάδας στην Α1 ΕΣΚΑΗ μέχρι και τη σεζόν 2014/15 κατά την οποία το μπασκετικό τμήμα διαλύθηκε. Το 2017 ο ικανότατος φόργουορντ επέστρεψε για πρώτη φορά στην Γ.Ε.Π. Ηρακλής και αποτέλεσε εκ των ηγετών της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΗ, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 13.2 πόντους σε 12 συμμετοχές (συνολικά 158 πόντους με 23 εύστοχα τρίποντα), ενώ το καλοκαίρι του 2018 μεταπήδησε στον Ολυμπιονίκη επιστρέφοντας και πάλι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑΗ. Στην ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας αγωνίστηκε για τρεις διαδοχικές περιόδους, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 10.5 πόντους τη σεζόν 2018/19 (συνολικά 262 πόντους με 45 εύστοχα τρίποντα), 10.4 πόντους τη σεζόν 2019/20 (συνολικά 104 πόντους με 18 εύστοχα τρίποντα) και 9.8 πόντους τη σεζόν 2020/21 (συνολικά 39 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα).
Τέλος, την φετινή σεζόν ξεκίνησε στο Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας προλαβαίνοντας να αγωνιστεί σε 11 αγώνες της Α1 ΕΣΚΑΗ με την φανέλα της ηλειακής ομάδας, έχοντας κατά μέσο 4.3 πόντους ανά αγώνα (συνολικά 47 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα). Η Διοίκηση της Γ.Ε.Π. Ηρακλής, στην ανακοίνωσή της, καλωσορίζει τον έμπειρο αθλητή στην οικογένειά της και του εύχεται υγεία και επιτυχίες με την φανέλα της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος