FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Μπουρούκης: «Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους»

Ημερομηνία: 23-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο αρχηγός της Θύελλας μίλησε στην «Πρωινή» για την μέχρι στιγμής πρωτιά
στην Α΄ Κατηγορία και τον στόχο της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Η Θύελλα Καταραχίου μετά από 10 αγωνιστικές είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας, αήττητη, με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες, στο +2 από τον δεύτερο Ξενοφώντα και στο +6 από τους τρίτους Ηλειακό, Αστέρα. Η ομάδα των Αλεξανδρόπουλου-Αθανασόπουλου διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 24 γκολ και την τρίτη καλύτερη άμυνα (8 γκολ παθητικό) μαζί με τον Ηλειακό, πίσω από Ξενοφώντα (3 γκολ) και Αστέρα (7 γκολ). Η πρωτιά μέχρι στιγμής είναι απόρροια μιας εξαιρετικής πορείας, καθώς έχει κερδίσει στα Λεχαινά, στο Στάδιο Πύργου τον Πανηλειακό, αλλά και στη Ν. Μανωλάδα, ενώ έχει φέρει ισοπαλία εντός με τον Ξενοφώντα. Μοναδική “παραφωνία” η ισοπαλία 4-4 στη Ν. Φιγαλεία για την 2η αγωνιστική, ένα αποτέλεσμα που ήχησε ως καμπανάκι κινδύνου σε όλους στην ομάδα, καθώς από κει κι έπειτα η Θύελλα έφερε 6 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ο αρχηγός της Θύελλας, Γιώργος Μπουρούκης, από το Λευκοχώρι Γαστούνης, που έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής Ηλείας με τον Αστέρα και τον Αίαντα, είναι μια από τις σημαντικές μονάδες της φετινής Θύελλας. Ο 30χρονος μέσος μίλησε στην «Πρωινή» για την τελευταία μεγάλη νίκη στη Ν. Μανωλάδα (0-4), την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και τον στόχο της Θύελλας στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μπουρούκης, που είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει, κάνοντας πολλές δουλειές στο γήπεδο (έχει επίσης σκοράρει 3 φορές), έκανε λόγο για ένα πρωτάθλημα με τρεις ισοδύναμες ομάδες, που θα κριθεί στα πλέι-οφ.

Για το εμφατικό «διπλό» στην Ν. Μανωλάδα, είπε: «Το ματς στη Ν. Μανωλάδα ήταν πολύ δύσκολο, πήγαμε με κάποιες απουσίες, όπως ο Κουρλός, ο Καράμπελας, ο Βράπι, εγώ έπαιξα με ενέσεις και θέλαμε προπάντων να μην χάσουμε. Προηγηθήκαμε όμως νωρίς, διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι στη συνέχεια και τελικά η νίκη ήρθε εύκολα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό».

Για το τι σημαίνει η πρώτη θέση μέχρι στιγμής, μετά από 10 αγωνιστικές: «Για μένα η 1η θέση ήταν αναμενόμενη, διότι η ομάδα δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο, έχει πολύ καλούς παίκτες και προσπαθούμε για το καλύτερο. Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο είναι ένας στόχος που τον θέλουμε και έχουμε τις δυνατότητες να μείνουμε πρώτοι».

Για το αν οι τρεις ομάδες που δείχνουν πιο δυνατές θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους και αν θεωρεί κάποια εξ αυτών φαβορί: «Πιστεύω πως Θύελλα, Κρέστενα και Λεχαινά θα είναι η πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής θεωρώ πως θα κριθεί στα πλέι-οφ, δεν θα υπάρχει δηλαδή η απαιτούμενη διαφορά βαθμών, ώστε να αναδειχθεί απευθείας ο πρωταθλητής και όλα θα κριθούν στα μπαράζ. Από κει και πέρα, θα παίξει ρόλο και η ενίσχυση κάθε ομάδας κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αλλά θεωρώ πως αυτές οι τρεις ομάδες, έχουν το κάτι παραπάνω και θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Πιστεύω πως είναι ισοδύναμες οι ομάδες και το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση στα πλέι-οφ, αυτός θα πάρει και τον τίτλο».

Για το κλίμα στην Θύελλα: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Οι παίκτες μεταξύ μας, το προπονητικό τιμ και η Διοίκηση έχουμε πολύ καλές σχέσεις, δεν υπάρχουν προβλήματα. Η Διοίκηση απέναντί μας σε ό,τι έχουμε πει και ό,τι θέλουμε είναι εκεί, πάντα δίπλα μας, έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ό,τι έχουμε ζητήσει το έχει κάνει πράξη. Κι εμείς σαν προσωπικότητες και ως παίκτες θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους. Και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για το αν ο τίτλος είναι αυτοσκοπός για την Θύελλα ή όχι: «Εφόσον η ομάδα φτάσει στα μπαράζ, ο στόχος θα είναι να βγει πρώτη. Και αυτό πιστεύω πως ισχύει για όλους. Δεν νομίζω να φτάσει κάποια ομάδα στα μπαράζ και να μην θέλει να βγει πρώτη. Εμείς, δηλαδή, ως πρώτο στόχο έχουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην κανονική περίοδο και από κει και πέρα στα μπαράζ να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλες τις ομάδες, υγεία πάνω απ’ όλα σε όλους τους ποδοσφαιριστές και καλή χρονιά σε όλους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot