FOLLOW US: facebook twitter

«Φτερωτά βιβλία, ταξιδιάρικα μυαλά»

Ημερομηνία: 07-11-2023 | Συντάκτης:

Γέμισε ξανά βιβλία κατόπιν προσφοράς η  Υπαίθρια Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη των Παρεμβάσεων

Βιβλία γέμισε ξανά, η Υπαίθρια Ανοιχτή Δανειστική βιβλιοθήκη «Φτερωτά βιβλία, ταξιδιάρικα μυαλά»  του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεις, χάρις στην γενναιόδωρη προσφορά του Library4all!  Το Κέντρο Πρόληψης εκφράζει τις ευχαριστίες του για την προσφορά αυτή, που μέσα στο φθινόπωρο βοήθησε  το δέντρο τους να ανθίσει!

Η  Υπαίθρια Ανοιχτή Δανειστική βιβλιοθήκη λειτουργεί από το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις  τα τελευταία 2 χρόνια στο πλαίσιο των δράσεων για την κοινότητα, , ένα κοινωνικό πείραμα που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο με στόχο την κοινωνική αλληλεπίδραση των πολιτών μέσα από την ανάγνωση. Είναι μια δράση που παίρνει τη μορφή που της δίνουν οι αναγνώστες/τριες καθώς είναι ανοιχτή στην κοινότητα, που την καλεί να την φροντίσει και να την υιοθετήσει μέσα από την προσφορά και ανταλλαγή βιβλίων. Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας που προϋποθέτει και προωθεί την κοινωνική ευθύνη.

Στόχος της δράσης είναι να δώσει στην κοινότητα- ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων- την ευκαιρία να αναπτύξουν θετικές συμπεριφορές όπως η προσφορά, η ανταλλαγή, η φροντίδα και η ανάγνωση βιβλίων. Μάλιστα το Κέντρο Πρόληψης, ενισχύοντας το σκοπό της λειτουργίας του, πραγματοποίησε και εργαστήρια γνωριμίας με την Ανοιχτή υπαίθρια Δανειστική βιβλιοθήκη για μαθήτριες και μαθητές νηπιαγωγείων και Ά Δημοτικού Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot