FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» στον ανάδοχο για διακοπή εργασιών στο λιμάνι Κυλλήνης

Ημερομηνία: 03-11-2023 | Συντάκτης:

-Δεν έκανε αποδεκτή την Ειδική Δήλωση η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εντολή για συνέχιση των εργασιών στο προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Κυλλήνης δίνει ουσιαστικά στην ανάδοχο εταιρεία η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, καθώς δεν έκανε δεκτό το περιεχόμενο της Ειδικής Δήλωσης Διακοπής Εργασιών της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.)» για τα συμπληρωματικά Έργα Προστασίας και Λειτουργικότητας του Λιμένα Κυλλήνης στο 1ο Υποέργο της Επέκτασης τμήματος του προσήνεμου μόλου.

Όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, παραθέτοντας αναλυτικά όλο το ιστορικό των ενεργειών που έχουν γίνει από την πλευρά του αναδόχου και του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δεν αιτιολογείται η έλλειψη δυνατότητας κατασκευής των υπολειπόμενων για εκτέλεση τμημάτων του έργου, λόγω της υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής ή του κυρίου του έργου, με αποτέλεσμα η Ειδική Δήλωση Διακοπής των εργασιών να μην παράγει έννομο αποτέλεσμα ως προς το σκέλος της υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής ή του κυρίου του έργου.

«Η τοποθέτηση της φωτοσήμανσης στο λιμένα Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε κατόπιν ενεργειών εκ μέρους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας με την επωνυμία “ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” και επομένως η όποια καθυστέρηση περί μη έγκαιρης τοποθέτησης αυτής ήταν αποκλειστική υπαιτιότητα της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας και σε ουδεμία περίπτωση του κυρίου του έργου ή του φορέα κατασκευής. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε -ακόμα και στην περίπτωση που ληφθεί το πλέον ευνοϊκό σενάριο ήτοι από την υπογραφή της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου (14η .08.2023), και όχι από την ημερομηνία υπογραφής της Αρχικής Σύμβασης (21η .12.2021), έως και την 17.10.2023, ημερομηνία υποβολής της Ειδικής Δήλωσης Διακοπής Εργασιών είναι σαφές ότι ήταν επαρκές ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έναρξης έγκρισης και τοποθέτησης της νέας φωτοσήμανσης από την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4,03 εκατ. ευρώ και μένει να δούμε αν ο ανάδοχος θα καταθέσει προσφυγή εις βάρος της απόφασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot