FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» σε πλειστηριασμό και κατάσχεση κύριας κατοικίας

Ημερομηνία: 20-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου για σπίτι που έβγαινε σήμερα στο «σφυρί»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Φρένο» σε πλειστηριασμό κύριας κατοικίας στον Πύργο έβαλε προ ημερών το Ειρηνοδικείο Πύργου, στο πλαίσιο διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, καθώς ανέτρεψε την αναγκαστική κατάσχεση ακινήτου, κάνοντας δεκτό το αίτημα της ιδιοκτήτριας, και κατ’ επέκταση ανέστειλε τον πλειστηριασμό που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα.

Πρόκειται για διαμέρισμα που έχει ανεγερθεί το 1996 σε άρτο και οικοδομήσιμο οικόπεδο εντός της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου, επιφάνειας 80 τ.μ., το οποίο κατασχέθηκε για χρέη 80.000 ευρώ με σχετική έκθεση τον Μάιο του 2021 και βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τον Ιανουάριο του 2022. Ο πλειστηριασμός όμως απέβη άγονος καθώς δεν εμφανίστηκαν πλειοδότες, όπως και δύο ακόμα πλειστηριασμοί τον Μάιο και τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Δεδομένου ότι πέρασε ένας χρόνος από την επιβολή της κατάσχεσης δίχως να επακολουθήσει πλειστηριασμός, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού αιτήθηκε την άρση της αναγκαστικής κατάσχεσης του ακινήτου.

«Από το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την επομένη της επιβολής της παραπάνω κατάσχεσης, δηλαδή από τις 12.05.2021, μέχρι και τη συζήτηση της υπό κρίση αίτηση (5/9/2022) διάρκειας 847 ημερών, προκύπτει ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 568 ημερών, δηλαδή μεγαλύτερο του έτους, χωρίς να έχει διενεργηθεί πλειστηριασμός, όπως βασίμως ισχυρίζεται η αιτούσα, επομένως το Δικαστήριο υποχρεούται (…) να προβεί σε ανατροπή της κατάσχεσης», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της απόφασης του Ειρηνοδικείου, το οποίο ανατρέπει την αναγκαστική κατάσχεση που είχε επιβληθεί από το 2021 στο συγκεκριμένο ακίνητο για οφειλή 80.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος