FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» λόγω… απληρωσιάς στην παράκαμψη Λαστεΐκων

Ημερομηνία: 24-07-2024 | Συντάκτης:

Αίτηση διακοπής εργασιών από τον ανάδοχο, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών από το Υπουργείο Υποδομών

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Σύννεφα» μαζεύονται εκ νέου πάνω από την παράκαμψη Λαστεΐκω-Αγίου Ιωάννη-Κατακόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο ανάδοχος του έργου κατέθεσε αίτηση διακοπής εργασιών στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας.

Η αιτία της αίτησης διακοπής δεν είναι άλλη φυσικά από τη συσσώρευση ανεξόφλητων λογαριασμών από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει διαβιβάσει εγκαίρως τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του αναδόχου.

Έγκυρες πηγές τόνισαν στην «Πρωινή» πως έχει ολοκληρωθεί το 40% του φυσικού αντικειμένου του έργου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, αλλά ο ανάδοχος δεν έχει πληρωθεί ούτε το 25 με 30% του έργου, με συνέπεια να εκτελεί εδώ και καιρό εργασίες με ίδια κεφάλαια, επιβαρύνοντας τη δική του ρευστότητα.

Αξίζει να επισημανθεί πως η διαδικασία μετάβασης από το παλαιό στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 προκάλεσε μικρή καθυστέρηση, η οποία θεωρητικά έδινε το χρονικό περιθώριο στο Υπουργείο Υποδομών να εξοφλήσει λογαριασμούς του έργου, κάτι που όμως δεν έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο δεν διατρέχει κίνδυνο απένταξης, καθώς έχει ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το β’ εξάμηνο του 2024, εφόσον φυσικά δεν προκύψουν άλλες καθυστερήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot