FOLLOW US: facebook twitter

Φόβος λόγω καύσωνα για τις καλλιέργειες – Δύσκολα θα αποτραπεί η ζημιά τις επόμενες ημέρες

Ημερομηνία: 29-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3845″ img_size=”full”][vc_column_text]Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν την εξέλιξη του καύσωνα οι αγρότες της Ηλείας, καθώς αύριο και μεθαύριο αναμένονται θερμοκρασίες που θα φτάσουν στους 40 και 41 βαθμούς Κελσίου και που είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν καθοριστικά τις καλλιέργειες που είναι στο τελικό στάδιο αυτήν την περίοδο, όπως το καρπούζι, η σταφίδα, τα κηπευτικά, κ.ά.[/vc_column_text][vc_single_image image=”125848″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, οι παραγωγοί φοβούνται ότι η υπερβολική ζέστη θα επηρεάσει καθοριστικά καλλιέργειες όπως η σταφίδα και το καλαμπόκι.

«Έχω ήδη ενημερωθεί για περιπτώσεις εγκαυμάτων στο καλαμπόκι, που τα φύλλα είναι ευαίσθητα και τρυφερά, ενώ υπάρχει φόβος για ζημιά στη σταφίδα. Οι καιρικές προγνώσεις λένε ότι αύριο και μεθαύριο θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Οι αγρότες της περιοχής δεν αντέχουν κι άλλο χτύπημα, μετά από αυτό που πάθαμε φέτος με το πορτοκάλι και την ελιά. Ας ελπίσουμε ότι θα τη γλιτώσουμε, αλλά η εμπειρίας μας δείχνει ότι η ζημιά θα είναι αναπόφευκτη, για αυτό και πρέπει ο ΕΛΓΑ Να είναι έτοιμος να καταγράψει ό,τι συμβεί και να αποζημιώσει γρήγορα και επαρκώς», ανέφερε.

Την ίδια ανησυχία εξέφρασε και ο παραγωγός Θανάσης Βομπίρης, σημειώνοντας ότι από τις προηγούμενες ημέρες έχουν καταγραφεί προβλήματα με εγκαύματα σε περιοχές όπως το Χειμαδιό, το Χελιδόνι, η Κορυφή, κ.ά. επισημαίνοντας ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί ώστε να καλύπτει όλες αυτές τις ζημιές.

«Ελπίζουμε πως ο ΕΛΓΑ θα μας αποζημιώσει μετά τον καύσωνα, διότι φοβάμαι πως δύσκολα θα αποφύγουμε τη ζημιά. Πληρώνουμε όλο το χρόνο ασφάλιστρα, για αυτό θα πρέπει να καλυφθούμε επαρκώς και ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot