FOLLOW US: facebook twitter

Φωτιά στο Κρυονέρι Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 11-02-2024 | Συντάκτης:

-Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα

-Και η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ηλείας στην περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά, στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου του Δήμου Ήλιδας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θέση ‘Μπουμπούνα’ μεταξύ Αμαλιάδας και Κρυονερίου.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να ενισχυθούν με 20 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι οχήματα, καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, στην περιοχή βρίσκεται και συνδράμει και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Πρόστιμα για καύση

Στο μεταξύ, συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Καλίδονας του δήμου Ζαχάρως Ηλείας. Στον  ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αξίας 500€.

Επίσης, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου Ηλείας, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα μετά από καύση σε αγροτεμάχιο στον Άγιο Ηλία Αμαλιάδας στην Ηλεία, στις 9 Φεβρουαρίου 2024.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος