FOLLOW US: facebook twitter

«Φωτιά» πήραν οι πλατφόρμες για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων

Ημερομηνία: 24-05-2019 | Συντάκτης:

Περισσότεροι από 13.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν την πρώτη μέρα αίτηση στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς την Εφορία, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ωστόσο ο αριθμός των επισκεπτών – φορολογούμενων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκείμενου να ενημερωθούν σχετικά με τις οφειλές τους, τον αριθμό των δόσεων κ.λπ., είχε ξεπεράσει τους 100.000. Σε αντίθεση με τους οφειλέτες της Εφορίας που έχουν σφιχτό χρονικό περιθώριο για να καταθέσουν αίτημα υπαγωγής στις 120 δόσεις και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Ιουνίου, οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων έχουν… χρόνο μπροστά τους, δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ήδη τις πέντε πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ που εγκαινιάστηκε το πρωί της Τετάρτης η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Γιώργος Πετρόπουλος, είχαν υποβληθεί 3.000 αιτήσεις/ρυθμίσεις μη μισθωτών και 520 αιτήσεις εργοδοτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Συνολικά την πλατφόρμα επισκέφθηκαν 30.000 ασφαλισμένοι, εκ των οποίων οι 24.000 τον ΕΦΚΑ και 6.000 το ΚΕΑΟ.

«Το αίτημα όλων των ασφαλισμένων για μια ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν ένα πάγιο αίτημα και δίκαιο αίτημα το οποίο έγινε πράξη» ανέφερε η ΕφηΑχτσιόγλου, ενώ ο Γιώργος Πετρόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι μόνο ρυθμιστική απαλλαγή από οφειλές, είναι και μια πρακτική ενίσχυσης της οικονομίας. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος