FOLLOW US: facebook twitter

«Φως» στα αίτια του θανάτου της άτυχης 27χρονης Δώρας από το Βαρθολομιό

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
-Στον Εισαγγελέα χθες το πόρισμα της ΕΔΕ από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη
-Τί είπε για τις ευθύνες και τις πειθαρχικές διώξεις

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών,  παρέδωσε χθες  το πρωί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τον φάκελο με το πόρισμα της ΕΔΕ που θα ρίξει “φως” στα αίτια του θανάτου της 27χρονης Δώρας Γερμενίτη από  το Βαρθολομιό,  που έχασε τη ζωή της  στις αρχές Ιουνίου, αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Μια τραγική ιστορία που αρχές καλοκαιριού είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Ηλεία, αλλά όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Καρβέλης μιλώντας στο tempo24.gr  τόνισε ότι είχε δηλωσει από την πρώτη στιγμή του θανάτου της άτυχης κοπέλας ότι μόλις ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση που είχε διατάξει αμέσως μετά την προκαταρκτική  εξέταση που είχε προηγηθεί, θα επισκεπτόταν  τον  Εισαγγελέα για να τον ενημερώσει για το πόρισμα της ΕΔΕ για ην περαιτέρω π οινική διερεύνηση του θέματος.

“Όπως ξέρετε, η περίπτωση  της επιτόκου Δώρας Γερμενίτη που είχε χάσει τη ζωή της μετά την νοσηλεία της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είχε δημιουργήσει ένα κοινωνικό ζήτημα, αυτά τα ερωτήματα ως ένα βαθμό τα είχε αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της ΕΔΕ  ο υπεύθυνος Καθηγητής που την δειενργούσε” ανέφερε ο ΔΙΟΙΚΗΤΉς ΤΗς 6ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη υπάρχουν ευθύνες, ενώ όπως είπε, θα ακολουθήσει και πειθαρχική δίωξη μέσα από τα αρμόδια όργανα της 6ης ΥΠΕ.

Πώς από μια καισαρική κατέληξε να χάσει τη ζωή της

Η 27χρονη  πήγε στις 18 Μαΐου στο Νοσοκομείο σε προγραμματισμένο ραντεβού . Τοτε, σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός είδε ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορωνοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου. Η κοπέλα έφερε τελικά στον κόσμο την ίδια μέρα ένα υγιέστατο αγοράκι , αλλά λίγο αργότερα όπως ενημέρωσαν οι γιατροί τον σύζυγο της Τάσο Καλογερόπουλο,  μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν,  η κοπέλα υπέστη καρδιακό επεισόδιο, στη συνέχεια, διασωληνώθηκε  και εισήχθη εσπευσμένα στην ΜΕΘ  όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Η 27χρονη κοπέλα δυστυχώς κατέληξε στις 6 Ιουνίου, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της αλλά όλο το Βαρθολομιό.

Τότε, η γνωστή Ηλεία ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου που είχε αναλάβει την υπόθεση της Δώρας,  είχε εκφράσει πριν ακόμα καταλήξει η 27χρονη, την δυσφορία  της γιατί δεν έχει δώσει απαντήσεις το Δημόσιο Νοσοκομείο που η ίδια κοπέλα εμπιστεύθηκε για να φέρει στον κόσμο το παιδί της και τόνισε ότι αυτό είναι απαράδεκτο για την αγωνία που βιώνουν ο σύζυγος και οι συγγενείς της Δώρας.

Το πόρισμα της  νεκροψίας – νεκροτομής για την 27χρονη που διενήργησε η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, έδειξε εισρόφηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση . Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της αδικοχαμένης Δώρας, Σωκράτης Τσαντίρης, αναφορικά με τα όσα οδήγησαν στο θάνατο της 27χρονης κοπέλας, μετά τη γέννα είχε τονίσει ότι  «Κατά τη δική μου γνώμη, το αντικείμενο της ΕΔΕ είναι μετά την καισαρική τομή. Εάν όταν ήταν στην αίθουσα ανάνηψης ήταν σε κατάλληλη κατάσταση ώστε να αποσωληνωθεί, και εάν κάποιος ήταν εκεί, ώστε να έχει γρήγορα παροχή πρώτων βοηθειών.  Εκ του αποτελέσματος στην αίθουσα ανάνηψης υπέστη μία εισρόφηση, που αποτέλεσε αιτία ανακοπής και καθολικής ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας. Όλο αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί. και κυρίως ο  χρόνος που υπέστη την εισρόφηση. Εάν έπρεπε να υπήρχαν άνθρωποι δίπλα», πρόσθεσε ο κ. Τσαντίρης.

Τώρα η οικογένεια που μεγαλώνει στηρίζοντας τον πατέρα το τεσσάρων πλέον μηνών αγοράκι της άτυχης Δώρας,  περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ και τις περαιτέρω ενέργειες της 6ης ΥΠΕ και ενδεχομένως των Εισαγγελικών αρχών αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν  και ευθύνες που επισύρουν ποινικές διώξεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος