FOLLOW US: facebook twitter

Φορολογική ενημερότητα για τους οφειλέτες με ρυθμισμένα χρέη

Ημερομηνία: 20-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Ξεμπλοκάρει η φορολογική ενημερότητα για όσους οφειλέτες έχουν ρυθμισμένα χρέη στην εφορία και θέλουν να μεταβιβάσουν ακίνητα ή να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο, μέσω μιας νέας ψηφιακής διαδικασίας που φέρνουν το οικονομικό επιτελείο και η ΑΑΔΕ.

Οι οφειλέτες με ρυθμισμένα χρέη θα λαμβάνουν την ενημερότητα, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτούν κάποια ΔΟΥ, αλλά από τον υπολογιστή ή το κινητό τους. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και άμεσα θα λαμβάνουν τη φορολογική ενημερότητα, στην οποία θα αναγράφονται το ποσοστό που θα κρατήσει η Εφορία από τα χρήματα που θα εισπράξει ο φορολογούμενος από το δημόσιο ή την πώληση κάποιου ακινήτου.

Τα ποσοστά παρακράτησης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, διαμορφώνονται ανάλογα με τη περίπτωση ως εξής:

Είσπραξη χρημάτων

Το ποσοστό της παρακράτησης διαμορφώνεται από 10% έως και 70% και ορίζεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών υπηρεσίας εντός των ακόλουθων κατά περίπτωση ορίων:

  • 10% επί του εισπραττόμενου ποσού, όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό μεγαλύτερο του 70% της ρυθμισμένης οφειλής.
  • 30% επί του εισπραττόμενου ποσού, όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό άνω του 50% έως και 70% της ρυθμισμένης οφειλής.
  • 50% επί του εισπραττόμενου ποσού, όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό άνω του 30% έως και 50% της ρυθμισμένης οφειλής.
  • 70% επί του εισπραττόμενου ποσού, όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό έως και 30% της ρυθμισμένης οφειλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος