FOLLOW US: facebook twitter

ΦΟΔΣΑ: Οι συμμαχίες και τα ερωτηματικά

Ημερομηνία: 19-02-2024 | Συντάκτης:

Η «Πρωινή» καταγράφει τα εκλογικά δεδομένα στον ΦΟΔΣΑ Ηλείας

-Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αμαλιάδα η διεξαγωγή της διαδικασίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αμαλιάδα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ηλείας. Στη φετινή διαδικασία κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, καθώς τα μέχρι τώρα προγνωστικά δείχνουν ντέρμπι που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ισοψηφία, δεδομένου ότι με τη νέα απογραφή οι έδρες στο διοικητικό συμβούλιο μειώθηκαν κατά μία και είναι πλέον δεκαέξι (16).

Την προεδρία αναμένεται να διεκδικήσουν δύο δήμαρχοι: ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος (Ήλιδας) ο οποίος το ανακοίνωσε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή, και ένας εκ των Στάθη Καννή (Πύργου) και Γιάννη Λέντζα (Ανδραβίδας-Κυλλήνης) με πιθανότερο τον πρώτο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατανομή έχει ως εξής: πέντε έδρες ο δήμος Πύργου, τρεις ο δήμος Ήλιδας και ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δύο ο δήμος Πηνειού και από μία η Κρέστενα, η Ζαχάρω και η Αρχαία Ολυμπία. Στους δήμου με πάνω από τρεις έδρες, ο ένας εκπρόσωπος έχει εκλεγεί από τη μειοψηφία του αντίστοιχου δημοτικού συμβουλίου.

Οι συμμαχίες και τα ερωτηματικά

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν διαμορφωθεί άτυπες συμμαχίες, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση των εκπροσώπων της μειοψηφίας κάθε δήμου.

Τη μία συμμαχία συγκροτούν ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αλέξης Καστρινός (φαβορί για αντιπρόεδρος) και ο Σάκης Μπαλιούκος, ενώ χθεσινές πληροφορίες ήθελαν τον Άρη Παναγιωτόπουλο να προσανατολίζεται προς αυτήν τη συμμαχία.

Την έτερη συμμαχία συγκροτούν ο Στάθης Καννής και ο Γιάννης Λέντζας (θα μοιραστούν τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου σε περίπτωση νίκης) ενώ πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η στήριξη του Κώστα Μητρόπουλου.

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικά είναι η στάση που θα κρατήσουν ο Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος όμως στο πρόσφατο συμβούλιο είχε ρητορική που «δείχνει» Καννή-Λέντζα, ο Γιάννης Λυμπέρης και ο Βασίλης Τσιρίκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος